Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování

Platnost od 8.5. do 21.5.


Grilování - strana 14










     

Grilování - strana 14

Pečený telecí hřebínek s mangoldem, bramborem a rozinkami Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3000 g 1g 90 g 100 g 1 647,00 Kč 0,50 Kč 8,96 Kč 11,00 Kč 20 g 1g 100 g 70 g 200 g 15,93 Kč 0,50 Kč 64,87 Kč 6,97 Kč 12,04 Kč 1000 g 300 g 150 g 150 g 30 g 5g 90 g 80 g 299,50 Kč 45,15 Kč 20,24 Kč 5,99 Kč 2,69 Kč 2,50 Kč 8,96 Kč 2,07 Kč 600 g 7,74 Kč 90 g 5g 1g 9,90 Kč 0,02 Kč 0,35 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: Tipy kuchaře: 217,29 Kč Pracovní postup: 2½ h 1. Před vlastní tepelnou úpravou musíme maso nechat tzv. „vydýchat“ a nechat odpočinout při teplotě 18 °C . Maso se tak rovnoměrněji propeče. 2. Maso pečeme na 150 °C, abychom dosáhli částečného rozpečení tuku obsaženého v mase. 3. Mangold je výborná, šťavnatá a křehká zelenina nasládlé chuti. Pracujeme s ním stejně jako s mladým špenátem. Zacházejte s ním opatrně, protože jinak při dlouhé úpravě černá a ztrácí chuť. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH • Příprava masa: Celý telecí hřebínek zbavíme blan a důkladně začistíme i kosti. Maso opečeme na pánvi, na malém množství oleje ze všech stran, přidáme máslo, sůl a zpěníme je, několikrát jím maso přelijeme. Takto opečené maso přeložíme do pekáče a pečeme při teplotě 150 °C, až dosáhneme teploty 56 °C na středu masa (používáme teploměr). Upečené šťavnaté maso vyjmeme z trouby a necháme je odpočinout v 65 °C po dobu 20 minut. Poté je maso připraveno ke krájení kotlet. Během vlastního pečení a „odpočívání“ masa nám na dně pekáče vznikl výpek, kterým pokrm při servírování podléváme. Při servírování maso krájíme – co kost, to jedna porce. Maso ochutíme na povrchu i na řezu solí a čerstvě mletým pepřem z mlýnku. • Příprava zeleniny: Mladý mangold důkladně propláchneme v několikrát vyměněné vodě a necháme v cedníku okapat. Sušená rajčata překrájíme na polovinu, oloupanou bílou cibuli nakrájíme na výseče. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky (2 cm × 2 mm) a opečeme ji z obou stran. V kastrolu rozpustíme máslo, osolíme a krátce na něm orestujeme bílou cibuli, přidáme nakrájená sušená rajčata, spařené rozinky a opečenou slaninu. Zastříkneme citronovou štávou a pak vmícháme mangold. Jen zlehka jej prohřejeme a dle potřeby dosolíme. • Příprava pečených brambor: Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme na 160 °C asi 15 minut. Upečené brambory musejí mít zlatavou barvu. • Příprava šťávy: Výpek z masa zalijeme vývarem a redukujeme. Přelijeme do kastrůlku a přidáme demi-glace, nasekaný tymián, dochutíme solí, pepřem. Celé zredukujeme na šťávu, kterou přecedíme a nakonec přihustíme vmícháním kostiček vychlazeného másla. • Servírování: Na nahřátý talíř naaranžujeme k levé straně odkapaný mangold s rajčaty, slaninou a bílou cibulí. Přiložíme dva řezy osoleného a opepřeného telecího hřebínku. Pokrm doplníme silnou telecí šťávou a jednotlivými rozinkami z mangoldu. Brambory konzumní pozdní Telecí hřebínek 549,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 631,35 14 cF1311_09-16.indd 14 původ: Nizozemsko vakuově baleno bal.: cca 2,5 kg cena za 1 kg 12,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 14,84 varný typ B původ: Česká republika bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 49,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 57,39 Mangold s listy původ: Itálie bal.: fólie 400 g cena za 400 g 24.4.13 12:17 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Maso: Telecí hřebínek chlazený Sůl Fleur de Sel Máslo 82 % Olivový olej extra panenský Šťáva: Horeca Select Tymián čerstvý Sůl Fleur de Sel Telecí demi-glace Máslo 82 % Telecí vývar Zelenina: Mangold baby Sušená rajčata sterilovaná bez oleje Horeca Select Anglická slanina Cibule bílá Horeca Select Rozinky Sůl Fleur de Sel Máslo 82 % Citron (šťáva) Pečené brambory: Horeca Select Brambory malé, varný typ B Olivový olej extra panenský Sůl Horeca Select Pepř černý celý archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý Název položky