Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování

Platnost od 8.5. do 21.5.


Grilování - strana 15










     

Grilování - strana 15

Čokoládové brownies s jahodovým coulis Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Brownies: Horeca Select Čokoláda 72 % Máslo 82 % Vejce Cukr krupice Mouka hladká Aro Prášek do pečiva Horeca Select Mandle loupané Coulis: Jahody čerstvé Cukr krupice Vanilkový lusk Citron na šťávu Doplněk: Jahody čerstvé Cukr moučkový Karamelová dekorace: Cukr krupice Med 170 g 165 g 500 g 165 g 85 g 15 g 36 g 28,88 Kč 16,43 Kč 25,00 Kč 3,78 Kč 1,27 Kč 0,54 Kč 3,96 Kč 100 g 40 g 1g 30 g 5,99 Kč 0,92 Kč 16,63 Kč 0,78 Kč 200 g 5g 11,98 Kč 0,12 Kč 100 g 20 g 2,29 Kč 2,22 Kč Cena za jednu porci** : 12,08 Kč Obtížnost: 80 min • Příprava brownies: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět vyšleháme. Opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pak přidáme směs mouky a kypřicího prášku a znovu vymícháme. Vzniklou hmotu vlijeme do připravené silikonové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do té doby, dokud nejsou brownies hotové, tzn. jsou na povrchu upečené, uvnitř vlhké a hutné. Ke zjištění použijeme špejli, na které by při správně upečeném korpusu měly ulpívat drobečky. Délka pečení závisí na velikosti a výšce pečené hmoty. Po upečení necháme vychladnout a následně krájíme na porce. • Příprava jahodového coulis: Omyté čerstvé jahody společně s cukrem rozmixujeme, posléze propasírujeme přes jemný cedník. Vznikne nám jemné jahodové pyré, které dle potřeby můžeme dochutit citronovou šťávou a zrnky vanilky. • Příprava karamelové dekorace: V kastrůlku připravíme z cukru karamel do lehce hnědé barvy, přidáme med a mícháme do mírného zchladnutí. Karamelovou hmotu pomocí vidličky nanášíme trhavými pohyby na silikonový vál dle své fantazie. Po vychladnutí ulamujeme kousky a dekorujeme jimi dezert. • Příprava jahod: Omyté jahody nakrájíme při servírování na čtvrtiny a pocukrujeme moučkovým cukrem. • Servírování: Talíř si částečně zakryjeme, zbylou část pocukrujeme moučkovým cukrem. Do středu talíře dáme řez brownie, doplníme jej jahodovým coulis a čerstvou jahodou. Odlomíme část karamelové mřížky a přiložíme ji k řezu na talíři. Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. Správné brownies mají mít silnou čokoládovou chuť, proto je nutné použít čokoládu 70 %. 2. Jestliže nemáme silikonovou formu, musíme formu dobře vymazat, nejlépe 100% tukem, a navíc důkladně vysypat moukou. 3. K tomuto dezertu je vhodné i jiné ovoce, které má být výraznější a nakyslé chuti. PLATNOST NABÍDKY OD STŘEDY 8. 5. DO ÚTERÝ 14. 5. 2013 90 169, 195,39* cF1311_09-16.indd 15 Čokoláda 72 % kakaa bal.: 1 kg cena za 1 ks Jahody 90 15, 18,29* původ: Španělsko bal.: karton 16× 250 g cena za 250 g při koupi kartonu Mandle jádra 109,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static blanšírované 126,39 bal.: sáček 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 24.4.13 16:29