Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Kuchyňské spotřebiče, květiny

Platnost od 16.5. do 22.5.


Kuchyňské spotřebiče, květiny - strana 10










     

Kuchyňské spotřebiče, květiny - strana 10

Pultový prodej Wensleydale s brusinkami 45,5% t.v.s. 100 g Vybíráme pro Vás z více než 140 sýrů. Mozzarella 40% t. v s., z kravského mléka, lehce nakyslá chuť, vhodná do salátů 100 g Blaťácké zlato přírodní 50% t. v s. 48% t. v s. se zeleným papřem, s vlašskými ořechy 100 g 11,90 Wensleydale s brusinkami Do lahodného sýru Wensleydale z Velké Británie byly přidány brusinky, aby tak vznikl šťavnatý sýr nasládlé chuti. S jeho výrobou začali cisterciánští mnichové již v 11. století. Dodnes je vyráběn ručně a jeho původ je chráněn značkou PDO. Těsto vyniká chutí po divokém medu a vyznačuje se jemnou drobivou strukturou. Doporučujeme podávat jako dezert, s vánočkou nebo jako chuťovku k vínu sladší chuti nebo Amarettem. 90 36, 46,90 Zelný salát s jogurtem 100 g 90 5, Mrkvový salát s ananasem 50 6, 100 g Budapešťský krém 100 g 9,90 14,90 17,90 22,90 Gouda 48 % t. v s., sýr je měkký, pružný a má máslové, téměř tavené sýrové aroma, chutná velmi jemně, oříškově, sýr výborně chutná s chlebem a zeleninou, plátky jsou vhodné na zapékané sendviče, brambory nebo hamburgery, doporučujeme k červeném vínu plnější chuti, 100 g 90 12, Rumcajs salát 100 g 7,90 15,90 Farmářský sýr uzený 30% t.v s., polotvrdý sýr, vyráběný výhradně z mléka z Vysočiny, chuť je jemná, typicky nasládlá až sýrově mandlová, výrazná po uzení 100 g Fourme d´Ambert 50 % t. v s., polotučný měkký sýr z Francie, šedá kůra na povrchu, modrá plíseň uvnitř těsta, ochranná známka původu AOC, vhodné těžší červené víno 100 g 10 90 16, Mořský vlk okounovitá ryba má velmi jemnou chuť, její bílé maso se nádherně odlupuje a obsahuje málo kostí 100 g 21,90 32,90 29,90 Víte, že makrela skvěle chutná na grilu? Makrela (Scomber scombrus) je ryba, kterou dobře známe jako uzenou pochoutku. Málokdo však ví, že makrela chutná výborně i připravená na grilu. Má typickou chuť a šťavnaté aromatické maso. Úprava je přitom zcela jednoduchá: stačí posolit, popřípadě přidat koření a před konzumací pokapat citrónem. U makrely navíc po sejmutí z grilu snadno oddělíte kostru od masa. Makrela patří sice mezi tučné ryby, ale její tuk je pro zdraví prospěšný, protože obsahuje vysoký obsah omega-3 nenasycených mastných kyselin, které příznivě působí na srdce, krevní oběh a snižují obsah cholestorolu v lidském těle.