Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Sekačky, nůžky, kultivátory

Platnost od 23.5. do 29.5.


Sekačky, nůžky, kultivátory - strana 8










     

Sekačky, nůžky, kultivátory - strana 8

Praha-Černý Most Ovoce a zelenina Rebarbora nejzdravější jarní zelenina Rebarbora, nebo-li reveň pochází z Asie a časem stala se velmi žádaným lékem v arabském léčitelství. Arabové ji pak rozšířili po celém světě. Reveň je zelenina, která se připravuje nejčastěji na sladko - na koláč, jako kompot, do džemů nebo např. do plněných tvarohových knedlíků. Můžeme ji přidávat také do zeleninových salátů. K reveni se hodí nejlépe pomeranče a skořice jako koření. Syrovou i vařenou rebarboru můžeme také zmrazit. Rebarbora se doporučuje konzumovat s mléčnými výrobky, pro vysoký obsah kyseliny šťavelové. Obsahuje mnoho vitamínů ze skupiny B a tím posiluje naši vitalitu a obranyschopnost organismu. Je bohatá na vápník, mangan i hořčík. Je výborným dodavatelem vlákniny, která čistí organismus od škodlivých látek, proto se hodí pro jarní očistné kúry. Je močopudná a podporuje krevní oběh. Reveň je výborným pomocníkem v boji s nadváhou, neboť na sebe váže tuky. Prospívá také naší pokožce a vlasům. Křehký rebarborový koláč: INGREDIENCE: Na těsto – 3/4 hrnku mléka, 8 lžic rozpuštěného másla, 1 a1/4 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku cukru moučky, 2 žloutky, 1 balíček prášku do pečiva. Na drobenku – 1/2 hrnku cukru moučky, 7–8 lžic rozpuštěného máslo, 1 hrnek polohrubé mouky. 5 řapíků rebarbory mouka na vysypání plechu a tuk na vymazání plechu. POSTUP: Připravíme si drobenku: máslo rozpustíme a promícháme ho s cukrem a moukou. Rebarboru opláchneme a důkladně z ní oloupeme vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky cca 1,5 cm. Připravíme si těsto: mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme rebarborou a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut. Po vychladnutí můžeme koláč ještě pocukrovat nebo posypat skořicí. Doplňte vitamíny! Z naší nabídky ovoce a zeleniny je opravdu z čeho vybírat. Rajčata cherry červená keříková volná, Holandsko 100 g 8, volný, Španělsko, Egypt 1 kg 90 21, 15,90 32,90 -44 % -33 % L´AMUSE, EXTRA SLADKÁ Cibulka lahůdková svazek, Česká republika 1 kus Rebarbora řapíky volná, Německo 1 kg 8 90 Meloun vodní NOVÁ SKLIZEŇ 90 6, Paprika bílá 29,90 Špenát listy volná, Řecko 1 kg balený, Německo 1 kus, 500 g 100 g = 5,98 Kč 32,90 29,90