Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Viva Italia

Platnost od 22.5. do 18.6.


Viva Italia - strana 5










     

Viva Italia - strana 5

Risotto al Gorgonzola (Rizoto s gorgonzolou) Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 900 g 68,31 Kč 100 g 6,99 Kč 2500 g 70,25 Kč 250 g 19,98 Kč 50 g 5,58 Kč 80 g 29,59 Kč 400 g 75,96 Kč 1g 0,35 Kč Název položky Rýže Carnaroli Šalotka Zeleninový vývar (vlastní výroba) Bílé víno – suché Máslo Parmigiano Reggiano Gorgonzola Pepř Cena za jednu porci** : 27,70 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 40 min Tipy: 1. Rizoto je klasický první chod ze severní Itálie, kde je pěstování rýže velice rozšířené. 2. K přípravě rizota můžeme použít i jiné druhy rizotové rýže, jako jsou Arborio, Vialone Nano. 3. Rizoto si můžeme kombinovat s jinými surovinami, např. houbami či zeleninou. Zi d Leggieri Ziead L i i HoReCa Segment Manager CZ a SK 00 69, 79,35* cA1312_01-10.indd 5 Rýže Carnaroli bal.: 1 kg cena za 1 kg 90 189, 218,39* Gorgonzola bez kůrky bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 90 369, 425,39* Parmigiano Reggiano min. 12 měsíců bal.: cca 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n • Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji tak, aby zesklovatěla. Nasypeme na ni rýži a opět restujeme. Pak ji zalijeme bílým vínem a za stálého míchání přiléváme postupně vývar a vaříme asi 18–20 minut. • Rýže musí být naměklá, na povrchu šlemovitá. Konzistence rizota je hustě tekoucí. Těsně před koncem tepelné úpravy přidáme na kostičky nakrájený sýr Gorgonzola a strouhaný Parmigiano Reggiano. Pak vmícháme kostky vychlazeného másla. Tím rizoto zjemníme a zároveň zahustíme (hustotu rizota si regulujeme vývarem). 5 7.5.13 17:02