Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé zboží

Platnost od 22.5. do 4.6.


Čerstvé zboží - strana 15










     

Čerstvé zboží - strana 15

Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a bramborami Suroviny na 10 porcí: Hmotnosť Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Názov položky Maso: Perlička supreme Horeca Select Tymián Extra panenský olivový olej Sůl Maldon Rebarborové chutney: Rebarbora červená Cukr třtinový Rioba Zázvor čerstvý Červená cibule Červené víno, suché Česnek český, čerstvý Vinný ocet, červený Chilli papričky čerstvé Brusinky čerstvé Solamyl Sůl Brambory: Horeca Select Brambory, varný typ A Sůl Horeca Select Pepř černý, mletý Extra panenský olivový olej 1800 g 15 g 100 g 10 g 556,20 Kč 10,95 Kč 11,00 Kč 3,33 Kč 1000 g 200 g 30 g 50 g 100 g 30 g 30 g 6g 50 g 15 g 6g 39,90 Kč 9,54 Kč 1,08 Kč 1,00 Kč 7,99 Kč 2,97 Kč 0,87 Kč 0,72 Kč 15,00 Kč 0,75 Kč 0,03 Kč 1000 g 15 g 1g 50 g 11,90 Kč 0,07 Kč 0,31 Kč 5,50 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 40 min • Příprava brambor: Omyté brambory nakrájíme na výseče, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Takto připravené brambory, včetně slupky, dáme do pekáče tak, aby tvořily jednu vrstvu, a pečeme na 180 °C asi 30 minut doměkka. Osolíme a ogrilujeme je těsně Cena za jednu porci** : před podáváním. • Příprava chutney: Oloupeme cibuli, zázvor a česnek. Červenou cibuli nakrájíme na výseče, česnek na hrubší plátky, zázvor na jemné nudličky. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Do kastrůlku si dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme červenou cibuli, pak přidáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Při karamelizování nám rebarbora pustí šťávu. Pak přidáme brusinky, vinný 1. Na celém světě platí – úprava supreme znamená, ocet a na plátky nakrájené chilli. Chutney ochutnáme a dle potřeby dochutíme cukrem. že u jakékoliv drůbeže je prsíčko vždy s kůží Chutney musí být sladkokyselé a pikantní. a kostí křídla. • Příprava perličky: Připravený, rozpálený gril otřeme utěrkou, lehce navlhčenou olejem. Ta gril nejen očistí, ale zároveň vytvoří nepřilnavou plochu. Očištěnou perličku těsně před 2. Do rebarborového chutney můžeme přidat jablka grilováním osolíme a následně ogrilujeme z obou stran (kůží dolů jako první) tak, aby nebo višně. Chceme-li mít chutney méně výrazné, ochutíme je pouze šalotkou, bílým vínem a cukrem. na středu zůstala šťavnatá a na povrchu se rýsovaly otisky grilu. Pak ji přendáme do jiné 3. Gril vždy udržujeme v čistotě, na důkladné očištění nádoby, pokapeme kvalitním olejem a příp. ještě dochutíme solí Maldon. • Servírování: Na nahřátý talíř dáme upečené a na otisk grilu ogrilované brambory, k nim používáme speciální ocelový kartáč. přiložíme grilované prsíčko, které lehce naleštíme štětcem namočeným v olivovém oleji. Pokrm doplníme chutney z rebarbory a snítkou bylinek. Tipy kuchaře: 00 309, 355,35* cF1312_01-16.indd 15 Perlička supreme původ: Francie bal.: 2 ks = cca 350 g cena za 1 kg Brambory konzumní pozdní prané 11,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 13,69 varný typ B – přílohové původ: Česká republika bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 39,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 45,89 Rebarbora bal.: flowpack cca 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 67,91 Kč 15 7.5.13 14:43