Aktuálníletáky.cz   

Albert supermarket, hypermarket leták : Rozpalte gril

Platnost od 29.5. do 11.6.


Rozpalte gril - strana 5










     

Rozpalte gril - strana 5

Speciál o grilování www.albert.cz Grilovaná zelenina je nezbytností. K jakémukoliv masu nebo rybě ji velmi oceníte. A pak, s okurkovými tzatziki a pečeným chlebem se dá jíst i samotná. Anebo ji doplňte výrazným sýrem. ZELENINA Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou Pro 4 osoby Příprava: 20 minut 2 lilky • 4 rajčata • 2 balíčky mozzarelly v nálevu • 2 stroužky česneku • sůl, mletý pepř • olivový olej • čerstvá bazalka P okrm je nejlepší podávat na velký talíř nebo mísu a necha t každého, a ť si sám nabere. Lilek nakrájejte na kolečka, posypte ho solí a nechte vypotit. Na kolečka nakrájejte rovněž rajčata a mozzarellu. Česnek utřete nožem a smíchejte ho se solí, pepřem a trochou olivového oleje. Lilky grilujte nejprve 2–3 minuty nasucho, pak je potřete česnekovým olejem a grilujte další 2–3 minuty. Hotový lilek prokládejte na talíři plátky mozzarelly a rajčat. Posypte natrhanou bazalkou a pokapejte olivovým olejem. Grilované zeleninové špízy s bramborami Pro 4 osoby Příprava: 40 minut Příprava: 10–15 minut SLEVA 25 % NA RŮŽOVÁ TICHÁ VÍNA Ilustrační foto GRILOVACÍ TÁCKY 4 ∞  ks 24 90 33,90 –26 % GRILOVACÍ PÁNEV s ∞   dřevěnou rukojetí 15900 189,– –15 % Co sousto, to trochu jiná chu ť. 2390 2990 RUKOLA BALENÁ 7 ∞5g 1 ∞  00 g = 31,87 Kč SALÁT FAMILY MIX 5 ∞  00 g 1 ∞  00 g = 5,98 Kč 590 Dvanáct dřevěných špejlí ponořte na půl hodiny do vody. Ve velké míse smíchejte 250 g hustého bílého jogurtu, 2 lžičky mletého kmínu, 3cm kousek zázvoru, nastrouhaný, a 3 stroužky česneku, rozmělněné nožem. Podle chuti osolte a opepřete. Ve vroucí osolené vodě uvařte doměkka 250 g malých nových brambůrek. Sceďte je, osušte a spolu s 300 g tofu, pokrájeného na kostičky, vmíchejte do ochuceného jogurtu. Dejte na nejméně 2 hodiny chladit. Pak sestavte špízy, brambory a tofu prokládejte měsíčky z 3 červených cibulí a kousky z 1 červené papriky a z 1 cukety. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a špízy 10–15 minut grilujte, občas otáčejte. Podávejte se salátem z 250 g směsi listových salátů s mátou a olivovým olejem. 1990 29,90 –20 % 9,90 –40 % 36,90 –18 % 29,90 –33 % BAGETA SEDMIZRNNÁ ∞ 120 g ∞ 100 g = 4,92 Kč 3490 CUKETA 1 ∞  kg LILEK 1 ∞  kg 3990 2490 PAPRIKA KAPIE 5 ∞  00 g 1 ∞  kg = 79,80 Kč Pro 4 osoby Příprava: 30 minut CHLÉB TRADIČNÍ ∞ 500 g ∞ 100 g = 3,98 Kč 3490 Letní salát z grilované zeleniny Grilovací pánev rozpalte na maximum. Zeleninu – 2 velké cukety, příčně pokrájené, 1 červenou papriku, pokrájenou na tlustší proužky, 1 žlutou papriku, pokrájenou na tlustší proužky, zastříkněte spíš větším množstvím olivového oleje a dobře osolte a opepřete. Pak z obou stran ogrilujte na pánvi. Přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zapařit – pomůže to, aby zelenina ještě více změkla. Teprve pak naaranžujte na servírovací mísu. V misce smíchejte 1 lžíci červeného vinného octa s 1 lžící olivového oleje, ½ lžičky pálivé papriky a ½ lžičky kmínu, nasucho opečeného, a dresinkem přelijte zeleninu. Podle chuti osolte a nakonec na zeleninu rozdrobte 3/2013 KOŘENÍ KOTÁNYI 8 ∞0g 1 ∞  00 g = 31,13 Kč v ∞  ybrané druhy 39,90 –12 % 59,90 –33 % 49,90 –30 % 38,90 –35 % 100 g sýru feta a ozdobte ji 1 menším svazkem petrželky, nahrubo nasekané. 5