Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 17










     

Hovězí steak - strana 17

DICAZION IN • • • Norimberská klobása original I. G. P. Thüringer (durynská) klobása I. G. P. • bal.: 600 g • cena za 600 g • bal.: 500 g • cena za 500 g 124,90 143, TE PRO TTA TE PRO TTA DICAZION IN OGRAFI GE C A E • OGRAFI GE C A E 84,90 97, 64* 64* NOVINKA! Grilovací klobása gyros ZARUČENĚ TRADIČNÍ ŠPEKÁČEK Pivní grilovací klobása • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • bal.: 360 g • cena za 360 g 129,90 149, 39,90 45, Grilovací párky se sýrem a slaninou Grilovací klobása s petrželkou • bal.: 400 g • cena za 400 g • bal.: 460 g • cena za 460 g 57,50 66, 44,90 51, Tradiční špekáčky 1977 Špekáčky Z. T. S. (Zaručená Tradiční Specialita) • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • bal.: 400 g • cena za 400 g 79,90 91, 29,90 34, 39* 89* Známá uzenina s kousky špeku, kterou u ohýnku ochutnal snad každý, se letos dožívá 122 let. Získala známku Zaručená tradiční specialita a na její výrobu se vztahují přísné normy. lépe vychází grilování, především pokud tuk nekape na zdroj žáru. Špekáček připravený na grilu ve srovnání s kouskem ošlehaným od táborového ohně obsahuje až o 30 % škodlivých látek méně. Špekáčky lze ohřívat, opékat na pánvi, používat do teplých pokrmů, případně nakládat. Ideální je tepelná úprava, při níž se odstraní část tuku, proto se povrch uzeniny při opékání nařezává. 13* 64* V MAKRO KOUPÍTE KVALITU Špekáčky Horeca Select • obsah masa: vepřové min. 54 %, hovězí min. 26 % • pouze přírodní koření • bez posilovače chuti • (E621 glutamát sodný) Zaručená tradiční specialita • obsah masa: vepřové min. 16 %, hovězí min. 34 % • vyrobeno dle receptury zapsané v rejstříku zaručených tradičních specialit • nařízení Komise (EU) č. 158/2011 89* 39* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Češi svou oblíbenou specialitu poprvé ochutnali roku 1891 pod názvem uzenka na Zemské jubilejní výstavě v Praze, kde byla postavena kompletní strojní uzenářská dílna. Uzenáři pochoutku udili přímo na místě a prodávali ještě teplou – s křenem a  rohlíkem přišla na 8  krejcarů. Uzenka byla později vzhledem k obsahu kousků špeku přejmenována na špekáček. Díky ochraně EU a známce Zaručená tradiční specialita udělené roku 2011 se špekáček dnes na pulty obchodů dostává téměř ve své původní podobě, tedy s  obsahem 38,5  % hovězího, 17,5 % vepřového masa a 27 % vepřové slaniny. Z koření lze přidat česnek, pepř a  trochu muškátového oříšku a  sladkou papriku, která v původní uzence nebyla. Recept z  první republiky byl ještě přísnější: 50 % zadního hovězího z mladého dobytka, 20  % kvalitnějšího vepřového výřezu bez kůže a vše doplňovalo 30 % kostiček špeku. Směs se narazila do hovězích střev, po 5–7 cm ovázala šňůrkou (později se začalo používat klipsování) a po dokonalém vyuzení ještě teplé špekáčky dorazily na pulty obchodů. I  při použití prvotřídní uzeniny odborníci na zdravou výživu neradi vidí úpravu u  táboráku. Táborníci by v takovém případě místo prutu měli použít kovový bodec a dodržet pravidlo, že uzenina nepatří do plamenů. Z  tepelných úprav Příbramská uzenina • obsah masa: vepřové min. 45 %, hovězí min. 7 % • vyrobeno v souladu s požadavky vyhlášky MZE 326/2001 Sb., ve znění pozdějších úprav (vyhl. MZE 264/2003 Sb., zákon 169/2009 Sb.) 17 cE1313_14-17.indd 17 22.5.13 12:29