Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 20










     

Hovězí steak - strana 20

Ryby SPRÁVNÁ PŘÍPRAVA I  u  malých ryb je třeba dodržet dva základní kroky přípravy. Šupiny se  odstraňují nožem směrem od ocasu k  hlavě. Ryby je také třeba vykuchat – nejen z  hygienických důvodů, ale i  kvůli lepší chuti. Vnitřnosti jsou totiž hořké, především u  sardinky, která má na rozdíl od parmice nachové žlučový měchýř. Chcete-li rybám dodat jinou chuť, mů- 1 2 3 JAK NA SARDINKU Držte rybu břichem nahoru. Začněte směrem od ocasu k hlavě, rozřízněte břicho ostrým nožem (1) a  vyškrábněte břišní dutinu lžičkou (2, 3), čímž odstraníte všechny vnitřnosti (4). Poté rybu opatrně omyjte pod studenou vodou. 4 žete je marinovat. Marináda potřebuje dostatek času, aby pronikla do masa (více o marinování na str. 24). Nadbytečnou marinádu je třeba před grilováním setřít papírovou utěrkou, aby nestékala do topeniště. Dovnitř ryby lze také vložit plátky česneku nebo čerstvé bylinky. Zajímavou úpravou je ryba zabalená do slaniny, případně do špenátového listu. Kuchyňskými nůžkami ustřihněte stébla citronové trávy do požadované délky (5). Opatrně zasuňte do tlamy každé ryby špíz tak hluboko, dokud pevně nedrží (6). Potom odneste špízy spolu s čerstvě nakrájenými plátky citronu (7) na gril. 5 6 • VYSOKÝ OBSAH OMEGA 3 MASTNÝCH KYSELIN! • VHODNÉ NA NAKLÁDÁNÍ ČI MARINOVÁNÍ, ALE I TEPELNÉ ÚPRAVY archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Sardinky celé bretonské Parmice nachová celá • lat.: Sardina pilchardus • vel.: 10–15 ks/kg • původ: Francie, lov • cena za 1 kg • lat.: Scorpaena scrofa • vel.: 50–200 g/ks • původ: Senegal, Srí Lanka, lov • cena za 1 kg 139,00 159, Sleď celý • lat.: Clupea Harengus • vel.: 4–6 ks/kg • původ: Dánsko, lov • cena za 1 kg 69,00 79, 35* 85* 359,00 412, 85* 7 20 cE1313_18-23.indd 20 EPIKURE 22.5.13 12:29