Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 25










     

Hovězí steak - strana 25

VYBERTE SI TU PRAVOU Podle použité tekutiny rozlišujeme tři druhy marinád: OLEJOVÉ pouze z olejů na smažení, nikoli lisovaných za studena KYSELÉ se základem z vína či octa SLADKÉ – většinou obsahující med Do základní tekutiny se přidává koření (zvlášť populární jsou pepř, paprika a  chilli) a  čerstvé bylinky podle chuti. Jestliže chcete marinovat maso nebo rybu, nejprve je osušte kuchyňským papírem. Pak vložte jednotlivé kousky do marinády a  uložte do chladničky. Před umístěním na gril potraviny ještě jednou osušte, aby tekutina nekapala do zdroje tepla. Olejovo-bylinná marináda KLASICKÁ STŘEDOMOŘSKÁ 250 ml olivového oleje 4 snítky rozmarýnu 4 snítky tymiánu šťáva z 1 citronu (změkčí maso) 1/2 stroužku čerstvého česneku 1 červená cibule pepř Kořenicí směs VÝBORNÁ NA RYBY 2 lžíce černých sezamových semínek 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky sušeného česneku 1 lžíce kopru strouhaná kůra z 1 citronu 1 lžíce pažitky 1 lžička mořské soli Jogurtová marináda Kořenicí směs K ASIJSKÝM JÍDLŮM VHODNÁ NA MASO 250 ml jogurtu 2 lžičky papriky 1 čerstvá chilli paprička 3 lžičky kari 1 lžíce sezamového oleje šťáva z 1/2 limetky 2 stonky koriandru pepř 1 lžíce papriky 1 lžička pepře na steak 1 lžíce mořské soli 1/2 lžičky mletého kmínu 1/2 lžičky sušeného česneku 2 lžíce sušeného tymiánu kajenský pepř PERFEKTNÍ NAČASOVÁNÍ Doba kořenění a marinování je důležitá, aby grilované potraviny byly chutné a šťavnaté: Potravina Kořenicí směs Marináda Ryby, mořské plody, kostky masa, zelenina několik minut 15–30 minut Tenké steaky, drůbež, plátky masa 15–30 minut 1–3 hodiny Silnější kusy masa, maso s kostí, celá drůbež 30–90 minut 2–6 hodin 2–8 hodin 6–12 hodin Extrémně velké kusy masa 25 cE1313_24-29.indd 25 21.5.13 11:04