Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 27










     

Hovězí steak - strana 27

NEODOLATELNÉ BYLINKY PLATNOST CEN POUZE 14 DNŮ OD 5. 6. DO 18. 6. Petrželka hladkolistá Čerstvé bylinky vždy podtrhnou chuť pokrmů, aniž by ji přehlušovaly. Jsou zdravé a pomáhají trávení, nemluvě o obsahu minerálních látek a vitaminů. Díky jejich chuti nemusíte používat tolik soli a koření. Zaslouží si být součástí grilování, nejlépe jako přísady do omáček nebo nápojů. jů. BAZALKA upravuje trávení, usnadňuje odhleňování, působí protizánětlivě a  mírně antibioticky. Je hlavní oporou středozemní kuchyně, hodí se do salátů, předkrmů, těstovin i masitých jídel. • původ: Izrael, Česká republika • bal.: karton 500 g • cena za 500 g 45,90 52, 79* a vaječných jídel či nádivek i k ozdobení jídel (zde se hodí také petržel kudrnka). V  nabídce MAKRO na KRO naR a jdete až 39  druhů čerstvých bylinek. Produkty Horeca Select jsou připraveny tak, aby se daly ihned použít a  kompletně, téměř bez odpadu spotřebovat. Prodávají se v  antifog fólii (zabraňuje srážení páry a  cirkulaci vzduchu), a  díky tomu vydrží dlouho čerstvé. Většina z  nich byla vypěstována na izraelském slunci nebo ve speciálních sklenících, což jim zaručilo intenzivnější chuť a vysokou kvalitu. MÁTA se prodává ve více druzích, čerstvými listy se ochucují i  zdobí saláty, omáčky, polévky, zelenina i  maso. Neobejde se bez ní koktejl Mojito. ŠŤOVÍK působí příznivě na vyprazdňování střev a krvetvorbu. Hodí se do tvarohových pomazánek, jarních salátů a majonézy. Ozvláštní chuť bramborového salátu a  polévek s  nakyslou chutí a  skvěle doplní maso pečené na rožni. KORIANDR se hodí k zelným pokrmům, do salátů a polévek, k masu a rybám. PETRŽEL se přidává do polévek, pomazánek, na brambory, na chleba, sýry, pečené maso, zvěřinu, do omáček, salátů NEJEN MASEM ŽIV JE ČLOVĚK! Maso je hlavním lákadlem téměř každého grilování, praví mistři však k němu podávají také chutnou grilovanou zeleninu. LIBEČEK dodá polévkám, salátům, masu a  rybám charakteristickou chuť. Je výrazný, zacházejte s ním proto opatrně. ŠALVĚJ nahořklou, trpkou chutí ladí s tučnějším vepřovým, ale i s telecím a drůbežím masem, je vhodná do omáček a nádivek. TYMIÁN podporuje zažívání – hodí se k  tučnějším druhům masa a  ke zvěřině, do svíčkové omáčky a masových náplní, k nakládaným sýrům a do marinád. ROZMARÝN – tradiční středomořské koření zaujme i v typicky českých masových pokrmech. ESTRAGON zlepšuje trávení a  dodává bylinkovým máslům, nádivkám, masům, omáčkám, salátům, polévkám i  marinádám pikantní trpkou příchuť. bory připravované v alobalu a také obzvlášť tvrdou zeleninu, například mrkev, před grilováním předvařte, zkrátíte tak dobu přípravy. Oblíbené jsou i  houby v  nesčetných variacích s  různými náplněmi. Náplně se výtečně hodí také do rozpůlených a  vydlabaných lilků, cuket a  paprik. Rajčata na grilu rozvinou zvlášť intenzivní chuť i  vůni a  grilovaný chřest též chutná báječně. Zeleninu můžete také marinovat, pokapat olejem nebo potřít domácím bylinkovým máslem. U  druhů s  nahořklou chutí přidejte do marinády trochu medu či cukru, které v žáru zkaramelizují. Řiďte se pravidlem: čím nižší teplotu použijete, tím více živin zůstane zachováno. JE TO RYCHLÉ! Přibližná doba přípravy: misku nebo zabalit do alobalu. Praktické jsou i  grilovací košíky na zeleninu. Nejznámější úpravou je zeleninový špíz, který můžete kombinovat s  masem či mořskými plody. Za vyzkoušení stojí nasládlé kukuřičné klasy. Bram- Houby Chřest Brambory (předvařené) přibližně 10 min. 7–10 min. 7–10 min. přibližně 30 min. Papriky (blanšírované) 3–5 min. Kukuřice (předvařená) 15–20 min. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Zeleninové špízy Ke grilování se hodí téměř každá zelenina. Většinou se totiž skládá především z  vody, takže zůstane dlouho šťavnatá, nesmí se však pokládat přímo na gril! Zeleninu nakrájenou na kostky či na plátky lze dát na grilovací 27 cE1313_24-29.indd 27 22.5.13 12:27