Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 28










     

Hovězí steak - strana 28

O vo c e & z e le n in a PLATNOST CEN POUZE 14 DNŮ OD 5. 6. DO 18. 6. Salát dubový zelený, červený • původ: Česká republika • bal.: bedna 12 ks • cena za 1 ks při koupi kartonu PLATNOST CEN POUZE 14 DNŮ OD 5. 6. DO 18. 6. Salát Little Gem • bal.: sáček 2 ks • cena za 1 sáček 19,90 22, 89* 12,90 14, 84* ROVNOU SERVÍRUJTE E KŘUPAVÉ OSVĚŽENÍ Svěží listové saláty patří už od dob starých Egypťanů, Řeků a Římanů k nejčastěji pěstovaným druhům zeleniny. Do jídelního lístku přinášejí letní svěžest po celý rok a navíc podtrhnou rafinovanou chuť grilovaných pokrmů. N ejrozšířenější a  nejvýznamnější listovou zeleninou je hlávkový salát. Za celosvětovou popularitu vděčí své chladuvzdornosti a přirozené genetické variabilitě. Díky ní vznikly nesčetné odrůdy snášející nejrůznější povětrnostní podmínky. Rodokmen hlávkového salátu sahá až do antiky. Hodí se k  většině jídel, kromě zeleninových salátů ho lze použít třeba jako atraktivní lůžko pod garnáty nebo uzené ryby. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH ČERSTVÝ A PLNÝ ZDRAVÍ Absolutní čerstvost je pro salát důležitější než pro kteroukoli jinou potravinu, vydrží totiž jen několik dnů a  chutná dobře pouze v  křupavě čerstvém stavu. Proto byste ho měli kupovat jen tolik, kolik spotřebujete, a zpracovat ho co nejdříve. Hlávkový salát svým konzumentům nabí- 28 cE1313_24-29.indd 28 Velkou úsporou času je nákup zpracovaných salátů, které dnes v  MAKRO koupíte pod značkami Horeca Select a  Fine  Food v  nejrůznějších směsích. Jsou již omyté a  natrhané na středně velké kousky připravené k  podávání. Jejich nákupem ušetříte skladovací prostor, vodu i  čas a  nevznikne žádný odpad. Suroviny na přípravu směsí jsou kvalitní a  čerstvé (zpracované v  den sklizně). Jednou z  nejoblíbenějších směsí je Mesclun – míchaný salát z  listové zeleniny (portulák, řeřicha, čekanka, hlávkový či listový salát a  listy pampelišky). Připravuje se ze salátů s malými listy sklizených v rané fázi, což je zárukou skvělé chuti, jemné struktury a výborných nutričních vlastností. zí díky obsahu hořčíku, draslíku, vápníku, manganu, chromu, železa, vitaminu C, komplexu vitaminů B, betakarotenu a kyseliny listové omlazující a  protirakovinné účinky. Červená varianta salátu dokonce ve 100 g obsahuje více než polovinu denní dávky karotenu. Vysoké množství vlákniny pomáhá regulovat trávení. Díky minimální kalorické hodnotě a schopnosti vázat škodliviny a  tuk se salát stává nepostradatelnou součástí redukčních diet. Přestože se oblibě těší především jeho křupavé srdíčko, nejvíce výživných látek obsahují zevní listy hlávky. Z POLE DO KUCHYNĚ Salát lze pěstovat na poli, ve skleníku či fóliovníku, dokonce i v hydroponii, je však třeba vybrat odpovídající odrůdu. Má-li dobré podmínky, dá se sklízet už za 3 měsíce od vysazení do volné půdy. Velké pevné hlávky se trhají průběžně, nejlépe za ranního chladu. Tuzemské sezonní saláty přicházejí do MAKRO v  den sklizně, po kontrole provedené pracovníky oddělení kvality. Listy salátu je třeba po rozebrání hlávky omýt z obou stran, abyste odstranili zrnka zeminy či písku. Důležité je pořádné osušení, jinak nálev špatně přilne k  listům, navíc se přebytečnou vodou rozředí jeho chuť. Nejlepší je spinning –  odstředění krouživými pohyby, které udrží křehké lístky v dobré formě. Malé listy nechte vcelku, velké nekrájejte, ale ručně natrhejte na kousky. Připravený salát můžete vložit do nádoby s  čistou vodou, kde počká do odstředění a zpracování. Vydrží déle v chladu a vlhku, například v umělohmotných nádobách nebo zabalený ve vlhké utěrce. EPIKURE 22.5.13 14:39