Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 5










     

Hovězí steak - strana 5

T-BONE STEAK: Dostal jméno podle charakteristické kosti ve tvaru písmene  T, která spojuje dva druhy masa –  část svíčkové a  část roštěné. Steaky s kostí lépe drží šťávu, proto mají výraznější chuť a výborně vypadají na talíři. PICANHA: Nejlepší maso pocházející z  kýty je velmi křehké, kryté tukem a  protkané jemnými tukovými žilkami. Picanha je brazilský název řezu, v  Jižní Americe patří mezi nejoblíbenější steaková masa. Lze ji péct nebo grilovat vcelku (i  s  tukovou vrstvou) a  poté krájet na plátky. V evropské gastronomii je známá ve vařené úpravě pod německým názvem Tafelspitz. Hovězí svíčková Hovězí roštěná • kategorie skotu: mladý býk, 9–12 měsíců • původ: Nizozemsko • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Nizozemsko • bal.: cca 4,5–5,8 kg • vakuově baleno • cena za 1 kg 205,00 235, Hovězí vysoká roštěná • původ: Nizozemsko • bal.: cca 2,5–3 kg • vakuově baleno • cena za 1 kg 75* • původ: Nizozemsko • bal.: cca 2,5 kg • vakuově baleno • cena za 1 kg 229,00 263, 35* 319,00 366, 85* 449,00 516, 35* Flank steak Hanger steak Top Blade • původ: Nizozemsko • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Nizozemsko • vakuově baleno • cena za 1 kg 199,00 228, 249,00 286, • loupaná plec • původ: Austrálie • vakuově baleno • cena za 1 kg 85* BALL TIP (ŠPIČKA OŘECHU): Jemné a  křehké maso lze péct vcelku, po naložení do marinády se jeho plátky hodí na přípravu minutek. Ball Tip je název vycházející z  amerického dělení masa a označují se jím steaky ze špičky ořechu hovězí kýty. Rump steak 35* 209,00 240, Hovězí zadní – Cap of Rump • port.: Picanha • původ: Uruguay • vakuově baleno • cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH DALŠÍ POCHOUTKY NA GRIL 35* 305,00 350, 75* TOP BLADE (LOUPANÁ PLEC): Hovězí loupaná plec je další alternativou k tradičním steakovým řezům a v posledních letech je u nás stále populárnější. JAK HO POZNÁTE? Začátečník se při nákupu hovězího na gril často neobejde bez konzultace se spolehlivým odborníkem. To, že maso pochází z  mladšího kusu, se pozná podle světlejší barvy a  jemných svalových vláken na řezu, na etiketě baleného masa by měly být všechny podstatné informace uvedeny. Důležité je také mramorování, tuk rozptýlený mezi vlákny je nositelem chuti i zdrojem křehkosti. Balené maso si můžete opatrně osahat – klade-li odpor, je tuhé a steak nebude lepší. U  měkčího a  poddajnějšího masa lze počítat s tím, že se při pokojové teplotě ještě více uvolní. 5 cE1313_02-13.indd 5 22.5.13 12:30