Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 7










     

Hovězí steak - strana 7

RADY ŠÉFKUCHAŘE E Na gril patří jen dobře očištěné maso. Při odstraňování tuhé vazivové tkáně nesmíte porušit svalovinu, z níž pak zbytečně vyteče šťáva. Povrchové vrstvy tuku neodstraňujte, zabraňují totiž vysušení. Vyvarujte se chyb, mezi něž patří především nakládání kvalitního masa do oleje či marinovacích směsí, případně naklepávání nebo solení masa před úpravou. Sůl totiž naruší svalová vlákna, z nichž vyteče cenná šťáva. Marináda se hodí na levnější druhy masa, které díky jejím kyselým přísadám zkřehne. Marinujte vždy několik hodin a maso před grilováním dokonale osušte. Pozor! Pokud přinesete maso na gril rovnou z  chladu, dostane teplotní šok a ztuhne. Velkým prohřeškem je také kontrola měkkosti masa pomocí vidličky, opět vyteče šťáva a  výsledek bude tužší a sušší, než by mohl při správném zacházení být. Řiďte se pravidlem palce! Čím je syrový steak měkčí, tím méně byste ho měli propékat. Při pečení palec opět pomáhá: čím více se maso poddá, tím je syrovější. Dá-li se stlačit slabě, je středně propečené; pokud nejde zmáčknout vůbec, je propečené zcela. epikure dny / ochutnejte s námi t, koušet Přijď te v yz jí steak y, jak chutna mistři když grilují kuchaři. na vás Těšíme se v MAKRO! cE1313_02-13.indd 7 9998_MAKRO_Podval_Ochutnavka_Steaky_200x70.indd 1 5. 6. 2013 6. 6. 2013 8. 6. 2013 13. 6. 2013 14. 6. 2013 15. 6. 2013 Plzeň: 15. 6. 2013 Zlín: 20. 6. 2013 Ostrava: 20. 6. 2013 ůlky: Praha – Stod 21. 6. 2013 Olomouc: 21. 6. 2013 onice: Praha – Průh 22. 6. 2013 Brno: 22. 6. 2013 m: Ústí nad Labe é: Hradec Králov Liberec: ý Most: Praha – Čern vice: České Budějo ry: Karlovy Va VŽDY OD 11.00 DO 18.00 HODIN 7 21.5.13 10:55 15.5.13 15:17