Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí steak

Platnost od 5.6. do 3.7.


Hovězí steak - strana 9










     

Hovězí steak - strana 9

STEAKY Z USA Spojené státy jsou kolébkou tradičního domácího barbecue. Zdejší hovězí dobytek je intenzivně dokrmován, jeho maso má díky tomu výraznější mramorování a  intenzivnější chuť. V  USA se hovězí maso dělí do tří úrovní: PRIME: Velmi křehké a  šťavnaté maso s nejvyšším stupněm mramorování a intenzivní chutí je poměrně vzácné a drahé. Většinu produkce odeberou luxusní restaurace a vybraná řeznictví. CHOICE: Maso se střední úrovní mramorování označené logem producenta lze v  USA koupit u  řezníka i  v  supermarketech. Maso této kvality se běžně dováží do Evropy. SELECT: Maso s téměř nepatrným mramorováním. Flank steak • původ: USA • vakuově baleno • cena za 1 kg 429,00 493, WAGYU S PUNCEM LUXUSU MASO, JEŽ ZNALA POU ZE JAPONSKÁ ŠLECHTA, S I DNES MŮŽE TE DOPŘÁT I VY! 35* • původ: USA • vakuově baleno • cena za 1 kg 409,00 470, 35* Hovězí zadní – Cap of Rump • port.: Picanha • původ: USA • vakuově baleno • cena za 1 kg 399,00 458, 85* Top Blade • loupaná plec • původ: USA • vakuově baleno • cena za 1 kg 245,00 281, 75* Ball Tip • špička ořechu • původ: USA • vakuově baleno • cena za 1 kg 239,00 274, 85* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Wagyu mix karton • stupeň mramorování 5–6 • původ: Austrálie • vakuově baleno • karton cca 15 kg – 3 ks roštěnka, 2 ks vysoká roštěnka, 1 ks svíčková • cena za 1 kg ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Vysoká roštěná Wagyu • stupeň mramorování 3 • původ: Austrálie • vakuově baleno • bal.: cca 600 g • cena za 1 kg 1 299,00 1 493, 85* 2 399,00 2 758, 85* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Flap steak Chcete-li udělat dojem na hosty nezapomenutelným chuťovým zážitkem, kupte hovězí wagyu. Maso opředené mýty se opravdu rozplývá na jazyku. „Wagyu“ znamená „japonská kráva“. Říká se, že zvířata jsou chovateli denně masírována, aby se tuk rovnoměrně rozprostřel do masa, dostávají k pití pivo a rýžové víno a pro dobrou náladu jim hraje Mozart. Ale skutečnost bývá mnohem jednodušší. Nejlepší plemeno dobytka na světě – středně velký, obvykle černý býk wagyu – má možnost pást se na nejlepších pastvinách, dostává speciální energetickou stravu obsahující obilí, tuřín a  brambory a  má šanci vyrůst do dvojnásobné velikosti běžného skotu. Výsledkem je krásně mramorované maso nabízející luxusní požitek z  intenzivní chuti a  o  polovinu více nenasycených tuků než obyčejné hovězí. Mramorování je hodnoceno dvanáctistupňovou škálou – čím vyšší stupeň, tím výraznější chuť a  také vyšší cena. Do Evropy je běžně dováženo wagyu 3.–6. stupně. Wagyu bylo řadu let výsadou Japonska, kde bylo určeno pouze pro císařský dvůr. Až ve druhé polovině minulého století byl povolen vývoz tohoto masa do Evropy a  USA. V  současné době pochází většina produkce wagyu masa z Austrálie. 9 cE1313_02-13.indd 9 22.5.13 14:35