Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.6. do 18.6.


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Ceviche z úhoře Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1 400 g 1 048, 60 Kč 400 g 6,76 Kč 400 g 11,96 Kč 250 g 17,95 Kč 750 g 19,43 Kč 10 g 5,00 Kč 100 g 19,39 Kč 80 g 3,82 Kč Název položky Úhoř chlazený Jablka červená čerstvá Jablka zelená čerstvá Řapíkatý celer Citron na šťávu Sůl Fleur de Sel Olivový olej extra panenský Třtinový cukr bílý Cena za jednu porci** : 113,29 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3,5 h 1. Ceviche je výborný, velmi osvěžující pokrm, který Vám obohatí jídelní lístek, zvláště při teplém počasí. Můžeme jej doplnit i trhanými saláty a čerstvým pečivem. 2. Tato úprava je velmi snadná, můžete ji aplikovat i na jiné druhy ryb. 3. Na marinování ceviche lze použít i šťávy z jiných citrusových plodů. P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO CZ Úhoř kuchaný 00 749, 861,35* 14 cF1313_01-16.indd 14 lat.: Anguilla anguilla vel.: 300–1000 g/ks původ: Česká republika, Nizozemsko, chov cena za 1 kg 35,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 41,29 Celer řapíkatý bal.: fólie 500 g cena za 500 g 439,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Mořská sůl 504,85 bal.: 1 kg cena za 1 kg 22.5.13 12:59 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava úhoře: Chlazeného úhoře stáhneme z kůže a vykostíme. Filátka nakrájíme na větší kousky, vložíme do misky a zalijeme citronovou šťávou s třtinovým cukrem. Přikrytou misku dáme do chladničky asi na 3 hodiny odležet. Správně namarinované maso nám mírně zbělá. • Příprava doplňků k úhoři: Omytá jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na silnější hranolky a pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezčernala. Jablka neloupeme. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou a nakrájíme na plátky asi 2 mm silné. Listy řapíkatého celeru nakrájíme na nudličky. Všechny připravené suroviny přidáme k namarinovanému masu úhoře a zamícháme. Dle potřeby osolíme a pokapeme olivovým olejem. • Servírování: Na talíř naaranžujeme do středu připravený salát ceviche. Nakonec jej pokapeme kvalitním olivovým olejem.