Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.6. do 18.6.


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Grilované ovoce Suroviny na 10 porcí: Název položky Hrušky čerstvé Jablka červená čerstvá Broskve čerstvé Blumy čerstvé Meruňky čerstvé Citrony Dip: Horeca Select Zakysaná smetana Vanilkový lusk Včelí med Horeca Select Vlašské ořechy – jádra Horeca Select Máta peprná, čerstvá Marináda: Citrony Bílé víno, suché RIOBA Třtinový cukr světlý Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 500 g 29,95 Kč 500 g 8,45 Kč 350 g 17,47 Kč 350 g 24,47 Kč 350 g 39,13 Kč 150 g 3,89 Kč 500 g 1,5 g 50 g 50 g 10 g 18,95 Kč 14,95 Kč 4,00 Kč 16,99 Kč 4,59 Kč 150 g 100 g 300 g 3,89 Kč 13,20 Kč 14,31 Kč Cena za jednu porci** : 21,42 Kč Obtížnost: 25 min • Příprava ovoce: Všechny druhy ovoce omyjeme. Hrušky rozkrojíme na polovinu, vykrajovátkem vykrojíme jádřinec a každou půlku rozkrájíme na třetiny. Vypichovátkem na jádřince odstraníme jádřince u jablek a nakrájíme je na kolečka asi 1 cm silná. Blumy a meruňky rozkrojíme a vyjmeme pecky. Broskve překrojíme na polovinu, vyjmeme pecku a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Takto připravené ovoce pokapeme šťávou z citronu, aby nám neměnilo barvu, a postupně grilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu. Pánev i gril musíme mít dostatečně nahřáté, mírně potřené olejem, aby se nám ovoce nelepilo. Z třtinového cukru si připravíme lehký karamel, zalijeme ho bílým vínem, ochutíme citronovou šťávou a vaříme do medové konzistence. Grilované ovoce před servírováním namarinujeme v této marinádě. • Příprava dipu a marinovaných ořechů: Zakysanou smetanu smícháme v misce s medem, přidáme zrnka z vanilkového lusku. Dezert doplníme marinovanými jádry vlašských ořechů. Ta připravíme tak, že jádra ořechů nejdříve rozpečeme v troubě na 160 °C asi 5 minut, aby se rozvoněla. Z třtinového cukru si připravíme karamel, do kterého po mírném zchladnutí vmícháme med. Do teplého, ochuceného karamelu vmícháme teplé ořechy a necháme zchladnout. Ořechy tak do sebe lépe „natáhnou“ chuť karamelu. • Servírování: Grilované ovoce nandáme na teplý talíř, smetanový dip podáváme v malé misce, kterou umístíme na talíř. Dezert doplníme snítkou máty. Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. Na grilování je vhodné zvolit pevné ovoce, krájíme je na silnější plátky. 2. Grilované ovoce příliš nedochucujeme, spíš volíme jako doplněk vhodnou omáčku nebo dip. 3. Velmi chutná jsou jádra vlašských ořechů povařená v mléce, oloupaná a pak namarinovaná v medu. 4. U medu je dobré použít jemnější typ s ovocnou příchutí. Broskve 90 49, 57,39* cF1313_01-16.indd 15 vel.: příčný průměr 61+ mm původ: Španělsko, Řecko bal.: karton cca 4 kg cena za 1 kg 37,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 43,59 Zakysaná smetana 16 % bal.: 3 kg cena za 1 kg 46,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 52,90 Třtinový cukr bal.: 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 22.5.13 14:54