Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Čokoláda, banány

Platnost od 5.6. do 11.6.


Čokoláda, banány - strana 4










     

Čokoláda, banány - strana 4

Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím česká klasika -20% Tesco Houskový knedlík 22,90� 17,90 600 g - Tesco Bramborový knedlík 400 g 18,90 (23,90�) (100 g = 2,98 a 4,73) Viva Zelí - bílé - červené - kysané 640 g (100 g = 3,11) pevný podíl 340 g (100 g = 5,85) -20% -20% 24,90� 12,90� 19,90 Kmín celý 30 g (100 g = 33,-) 9,90 Suroviny: • 1 kg vepřové pečeně • 2 cibule • 1 kyselejší jablko • sůl • mletý pepř • česnek • drcený kmín • vývar • celý kmín • sádlo • voda podle potřeby Příloha: • kysané zelí • 1 cibule • celý kmín • sádlo • sůl • cukr • 1 lžíce polohrubé mouky Postup: Vepřovou pečeni osolíme, potřeme lehce mletým pepřem, mletým nebo drceným kmínem, rozetřeným česnekem a dáme do nádoby s víkem a necháme uležet do druhého dne v lednici. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, jablka na plátky a dáme do pekáče, kde jsme rozpustili sádlo a nechali zpěnit celý kmín. Potom přidáme vepřovou pečeni, přikryjeme a dáme péci do trouby. Pečeme asi 3/4 hodiny přikryté, potom odkryjeme a necháme zrůžovět napřed na jedné straně a potom na druhé. Před posledním otočením přidáme do výpeku vývar – množství záleží na tom, kolik chceme mít šťávy z pečeně. Mezitím si připravíme kysané zelí, které dáme vařit s trochou kmínu a soli. Když je zelí hotové, osladíme je podle chuti a zahustíme cibulovou jíškou. Jíšku připravíme tak, že dáme na pánev sádlo a cibuli rozkrájenou najemno smažíme, až začne růžovět, a potom přidáme polohrubou mouku a necháme chvíli zpěnit. Potom zamícháme do vařeného zelí. Podle chuti můžeme přisladit. Vepřovou pečeni podáváme se zelím a bramborovým nebo chlupatým knedlíkem. Česká klasika Rizoto Vitana Rýže ve varných sáčcích parboiled 4x 120 g (100 g = 4,77) V nabídce také Vitana Rýže dlouhozrnná, basmati a divoká, varné sáčky 4x 120 g se slevou 20 %. 4 -20% 28,90� 22,90 -20% Bonduelle Hrášek v mírně slaném nálevu 200 g (100 g = 7,45) pevný podíl 130 g (100 g = 11,46) na všechnu Bonduelle sterilovanou zeleninu 170–200 g 18,90� 14,90 Suroviny: • 2 cibule • 100 g hrášku • 40 g másla • 1 větší mrkev • pepř 300 g rýže sůl 750 ml vývaru 300 g žampiónů Postup: Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony (mohou být i sterilované, které také necháme okapat) a mrkev očistíme, žampiony nakrájíme nadrobno a mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme rýži a také ji orestujeme. Nakonec vmícháme žampiony, hrášek a mrkev, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na mírném ohni rizoto dusíme, dokud není rýže měkká. Rizoto dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Na talíři posypeme sýrem. Dodavatelé: CZECHOSLOVAK SPIRIT S.R.O.; DR.OETKER S.R.O.; GASTON SPOL.S.R.O.; VITANA A.S.; EFKO CZ S.R.O.; HEINEKEN CESKA REPUBLIKA, A.S.; HYGESIA S.R.O.; VINSELEKT MICHLOVSKÝ,A.S.; PODEBRADKA, A.S.; PT SERVIS KONZERVARNA S.R.O.; MARIE RYPKOVÁ, SVOBODA-VÝROBA DOMÁCÍCH KNEDLÍ; BONDUELLE CENTRAL EUROPE ZÖLDS 15_3K_CR.indd 4 • • • • Ceny na této dvoustraně platí do 18. 6. 2013. 27.5.13 21:25