Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Bazény, sekačky, kávovary

Platnost od 6.6. do 12.6.


Bazény, sekačky, kávovary - strana 13










     

Bazény, sekačky, kávovary - strana 13

Čerstvé potraviny U nás naštěstí berou pořád. Ryby ze „sladkých“ vod. Ryby jsou zdravé, ať už jsou mořské či sladkovodní. Dnes jsou naše české ryby trochu neprávem opomíjeny ve prospěch mořských. Přitom se jak chutí, tak i rozmanitostí nabídky mohu s mořskými rybami směle měřit. I „obyčejný“ kapr, pokud se z něj připraví filety, může být téměř bez kostí, a dá se připravit na mnoho způsobů, výborný je například na grilu. K lahůdkám mezi sladkovodními rybami rozhodně patří candát pro jeho jemné maso. Pokud zařadíme ryby do svého jídelníčku ideálně třikrát týdně, určitě prospějeme svému zdraví. Obsahují totiž cenné omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které si naše tělo nedokáže vyrobit. Právě tyto mastné kyseliny jsou důležitou složkou prevence srdečně-cévních chorob. Mají totiž schopnost bránit tvorbě krevních sraženin, které mohou být příčinou infarktu myokardu nebo cévní mozkové příhody, lidově řečeno „ředí“ krev. Kromě dalšího zpomalují i nepříznivé projevy stárnutí. A pokud nemáme dostatek času na vaření, můžeme si vychutnat rybu uzenou. I ona prospěje našemu zdraví. Okoun nilský 100 g Pstruh na másle 280 g vařené brambory 90 26, Candát filet 100 g 90 35, 79,- Stejná ryba, dvě chutě. Ochutnejte čerstvou i uzenou rybu. Pstruh uzený filet 100 g Pstruh filet 100 g Amur uzený porce 100 g 39,90 29,90 21,90 RESTAURACE GLOBUS (mimo hypermarketu Praha Černý Most) Pečený candát s omáčkou vierge Ingredience na 1 porci: 150 g filetu z candáta, 5 cherry rajčátek, 6 černých nakládaných oliv, 2 čajové lžičky kapar v nálevu, 5 lístků bazalky, 1/2 malé šalotky, 1 stroužek česneku, olivový olej, máslo, sůl, pepř, 1/4 citrónu. Postup: Nejdříve si připravíme omáčku vierge. Olivy nakrájíme na kolečka, rajčátka na čtvrtky, kapary v celku, česnek a šalotku nadrobno, šťáva ze 1/4 citrónu. Na pánvi smícháme olivový olej se šalotkou, olivami a kapary. Lehce restujeme a po minutě přidáme i rajčátka a česnek. Zakápneme citrónovou šťávou a téměř ihned vypneme. Do zchlazené omáčky přidáme ještě čerstvou natrhanou bazalku. Připravíme si filety z candáta, kůži lehce nařízneme. Rybu omyjeme, osušíme. Pečeme na másle po každé straně cca 3 minuty. Vše osolíme a opepříme. Na talíř přidáme omáčku vierge. Podáváme s bramborovou kaší. Kapr půlky 100 g 12,90 13