Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Bazény, sekačky, kávovary

Platnost od 6.6. do 12.6.


Bazény, sekačky, kávovary - strana 8










     

Bazény, sekačky, kávovary - strana 8

Ovoce a zelenina Oživte svůj jídelníček čerstvou zeleninou a ovocem. Doplňte vitamíny! Z naší nabídky ovoce a zeleniny je opravdu z čeho vybírat. 8,90 Kedlubna bílá Česká republika 1 kus Rajčata keříková červená volná, Holandsko 1 kg 90 23, Jahody bedýnka, Španělsko 1 kus, 1 kg 89,90 29,90 -20 % 90 Avokádo Meloun vodní žlutý 12, Keňa, Peru 1 kus bezpeckový, volný, Španělsko 1 kg 19,90 Saláty - jarní osvěžení Hlávkový salát je oblíbená listová zelenina. Počátky jeho pěstování sahají až do starého Egypta, odkud se rozšířil do Středomoří. V 16. až 18. století došlo k jeho rozšíření do celé Evropy a objevilo se mnoho odrůd. Do Severní Ameriky ho přivezl Kryštof Kolumbus, od počátku 20. století je již pěstován téměř po celém světě. Zajímavostí je, že tradiční salát v sladkokyselém nálevu se používá v gastronomii již od starověkého Říma, tedy více než 2000 let. Lososové sendviče Ingredience: Saláty obsahují vitamíny A, C a K, minerální látky draslík, vápník, železo a měď. Dále jsou bohatým zdrojem vlákniny, která prospívá lidskému zdraví hlavně tím, že čistí trávicí soustavu a je tak dobrou prevencí vzniku nádorových onemocnění. 1 ks/12,90 Kč Salát listový Lollo Biondo 8 Salát hlávkový Salát listový Lollo Rosso Salát římský Salát listový dubáček zelený a červený 8 plátků toustového chleba, 4 plátky uzeného lososa, 1 svazek kopru, 4 listy salátu, 150 g pomazánkového másla, 1 cibule, mletý pepř Postup: Plátky uzeného lososa z jedné strany mírně opepříme. Z toustových chlebů odkrojíme kůrky a polovinu chlebů dáme stranou. Plátky chleba potřeme pomazánkovým máslem, obložíme opláchnutými, okapanými listy salátu a plátky lososa. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli rozdělíme, přidáme několik snítek kopru, přiklopíme zbylými krajíci chleba a hotové sendviče příčně překrojíme na trojúhelníky. Listy salátů jsou základní surovinou do sendvičů, hamburgerů a obložených chlebů, které jsou díky snadné přípravě, rychlé konzumaci a nekonečných možnostech kombinací stále oblíbenější v hektické době posledních desetiletí. K jejich přípravě můžeme použít kromě čerstvých listů salátů nejrůznější druhy na plátky nakrájených šunek, salámů, klobás či jiných uzenin, sýrů, dalších druhů zeleniny, ze kterých jsou nejoblíbenější rajčata, dochutit můžeme dressingy, hořčicí či majonézou, čerstvými bylinkami či kořením, fantazii se tu meze nekladou.