Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Žrádlo pro psy a kočky

Platnost od 6.6. do 12.6.


Žrádlo pro psy a kočky - strana 8










     

Žrádlo pro psy a kočky - strana 8

RECEPTY V kuchyni jako Mořčák v zelenině Potřebujeme: • 450–650 g vykuchaného mořčáka • 2 lžičky soli • 6 lžic rostlinného nebo arašídového oleje • 2 plátky čerstvého zázvoru • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky • 2 nahrubo nakrájené jarní cibulky • 1 zelenou papriku, nakrájenou na nudličky • 1 červenou papriku, nakrájenou na nudličky • 1 mrkev, nakrájenou na tenké plátky • 60 g nakládaných bambusových výhonků, nakrájených na tenké plátky • 2 rajčata, oloupaná, bez semen a nakrájená na tenké plátky • 1 lžíci rýžového vína • 2 lžíce rýžového octa • 1 lžíci světlé sójové omáčky • 1 lžíci cukru Postup: Rybu očistíme a pečlivě osušíme, potom ji na obou bocích nařízneme hlubokými šikmými zářezy. Do kůže vetřeme 1/2 lžičky soli. V předehřátém woku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme rybu a  opékáme ji zhruba 4 minuty na každé straně, aby maso změklo, potom ji přeneseme do misky a  udržujeme teplou. Wok vytřeme. V  předehřátém woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme zázvor, česnek a jarní cibulky a opékáme je, až se rozvoní. Přidáme ostatní zeleninu a zbývající sůl a rychle mícháme 2–3 minuty. Zeleninu upravíme do mísy na rybu a ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Wok, Nakladatelství SLOVART ndát podle staré Ca kuchařky Potřebujeme: • asi 1 kg candáta • 100 g másla • sardelovou pastu • 1 cibuli • zelenou petrželku • strouhanku • 1 balení smetany • citronovou šťávu • mletý pepř • sůl Postup: V  pokojové teplotě povolené máslo dáme do  misky, k  němu vymačkáme slabou polovinu sardelové pasty, přidáme co nejjemněji nakrájenou cibuli, nasekanou zelenou petrželku a pepř. Rozetřenou směsí potáhneme mírně nasolené, odpočaté a  osušené porce candáta. Do  pekáče rozpustíme ještě máslo, porce na  ně vložíme, zakapeme citronem, prohřejeme, posypeme strouhankou, podlijeme smetanou a  krátce pečeme v troubě. Podáváme nejlépe s brambory bohatě sypanými petrželkou, plátky citronu a brusinkami. Pramen a foto: Velký rybí receptář Miloše Štěpničky, Nakladatelství DONA Brn8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - ryba ve vodě