Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Výprodej textilu až -70%

Platnost od 13.6. do 19.6.


Výprodej textilu až -70% - strana 5










     

Výprodej textilu až -70% - strana 5

Ovoce a zelenina Doplňte vitamíny! Bohatá nabídka je u nás samozřejmostí. 26,90 Hrozny bílé balené, Thompson Seedless, Indie 1 ks, 500 g, 100 g = 5,38 Kč Vždy čerstvé ovoce a zelenina. Rajčata cherry červená „shaker“ balená, 1 ks, 250 g 100 g = 7,96 Kč 90 19, Meloun vodní červený volný, Špenělsko, Itálie 1 kg 12,90 29,90 -33 % bezpeckové 90 Česnek tuzemský 56, Česká republika 1 svazek Jablečný mošt Česká republika 1ks, 5 l 1 l = 19,80 Kč 99,100% přírodní štáva s dužninou nová sklizeň z Polabí Bazalka pravá Kuřecí maso na bazalce a česneku královna mezi bylinkami Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posypeme provensálským kořením a zhruba třetinou připravené nasekané bazalky. Zakápneme olivovým olejem a naložíme na 24 hodin do ledničky. Ingredience: Kuřecí prsa cca 1 kg, bazalka přibližně 20 lístků, 6 stroužků česneku, smetana ke šlehání 200 ml, 4 plátky anglické slaniny, olivový olej, špetka soli, špetka provensálského koření Postup: Dobře známá bylinka voní svěže aromaticky a pochází původně z Indie, do střední Evropy se dostala během středověku. Dnes je nepostradatelnou součástí zejména středomořské kuchyně. Nejaromatičtější jsou listy ještě nekvetoucí rostliny. Používá se především do zeleninových salátů, těstovin, jídel s rajčaty, polévek a omáček, nebo k pokrmům z masa a ryb. Čerstvá bazalka se přidává do pokrmů až nakonec, aby neztratila svou specifickou chuť. Listy bazalky mají i léčivé účinky díky obsahu silic, které snižují svědění při bodnutí hmyzem a působí protizánětlivě. Éterické oleje bazalky mírní potíže při únavě, vyčerpanosti a stresu. Možná vás bude zajímat, že již roku 1899 se o ní píše v Českém herbáři: „Bazalka (Ocimum). Užívá se jí proti nadýmání; šťáva kape se do uší; odvar užívá se proti neduhům ledvin, proti zimnici. Sušená, se sádlem smíšená, dává masť, které se užívá na rty a bolavé bradavky prsní. Odvar upotřebí se ku kloktání, éž d též proti dávení, kašli a souchotím.“ Bazalka v květináči 1 ks/24,90 Kč Země původu – Česká republika Kuřecí prsa lehce „zatáhneme“ orestováním z obou stran. V zapékací míse střídavě prokládáme plátky masa s plátky česneku a slaniny. Maso osolíme a přidáme další díl nasekané bazalky. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 250°C asi 30 minut. Mezitím si připravíme smetanovou zálivku: na pánev nalijeme 200 ml šlehačky, přidáme zbytek bazalky, špetku soli a vše prohřejeme. Omáčku nalijeme po prvních 30 minutách do zapékací mísy a pokrm necháme dopéct ještě 10-15 minut. Podáváme s opečenými bramborami. 5