Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování, maso, ryby

Platnost od 19.6. do 2.7.


Grilování, maso, ryby - strana 15










     

Grilování, maso, ryby - strana 15

Grilované hovězí špízy z hangeru s artyčoko-chřestovým salátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Maso: Hovězí hanger Sůl Fleur de Sel Horeca Select Pepř černý, celý Olivový olej Extra panenský Salát: Chřest bílý, čerstvý Chřest zelený, čerstvý Horeca Select Artyčoková srdíčka celá, sterilovaná Rajčata datlová Kapary sterilované Červená cibule Olivový olej extra panenský Sůl Fleur de Sel Horeca Select Bobkový list Citron Horeca Select Nové koření Kopr čerstvý Dresink: Olivový olej extra panenský Sůl Fleur de Sel Citron na šťávu Třtinový cukr 2000 g 1g 1g 100 g 498,00 Kč 0,50 Kč 0,35 Kč 11,00 Kč 500 g 500 g 32,95 Kč 32,95 Kč 500 g 41,98 Kč 500 g 50 g 50 g 100 g 5g 1g 50 g 1g 20 g 34,95 Kč 5,55 Kč 1,50 Kč 11,00 Kč 2,50 Kč 1,24 Kč 1,70 Kč 0,41 Kč 9,98 Kč 200 g 1g 80 g 20 g 22,00 Kč 0,50 Kč 2,71 Kč 0,95 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 71,27 Kč Tipy kuchaře: 1. Můžeme používat také artyčoky čerstvé. Z nich se používají pouze středy, tzv. srdíčka. Po očištění je musíme vložit do citronové šťávy, jinak černají. Pak je spaříme v ochucené vodě či nálevu. 2. U grilu je nejdůležitější jeho správné nahřátí a samotné načasování ogrilování masa. Dodržení propečenosti masa dle přání hosta je samozřejmostí. Nejčastější úprava je „medium“ a „medium rare“. 00 249, 286,35* cF1314.indd 15 Hanger steak původ: Nizozemsko vakuově baleno cena za 1 kg 30 min Příprava salátu: Sterilované artyčoky necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. Dokonale osušené je rozkrojíme podélně na polovinu a ještě jednou osušíme. Poté je vložíme na pánev s velmi malým množstvím olivového oleje a opečeme je z obou stran do nazlátlé barvy. Do kastrůlku nalijeme vodu, osolíme a ochutíme citronovou šťávou, bobkovým listem a novým kořením. Nálev přivedeme k varu. Chřest oloupeme a krátce jej spaříme v připraveném nálevu – na skus. Nejdříve spaříme zelený, pak bílý. Spařený chřest vložíme do studené vody s ledem ihned po vyndání z nálevu. Tím zastavíme tepelnou úpravu a chřest bude mít i nadále krásnou barvu. Chřest překrojíme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme dužninu. Kapary přendáme na cedníček a necháme okapat. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na kostičky. Všechny připravené suroviny zlehka ochutíme dresinkem. Příprava dresinku: Do misky nalijeme olivový olej, sůl, citronovou šťávu, zasypeme třtinovým cukrem a metlou vymícháme hladkou emulzi. Příprava grilu: Nejdříve si nahřejeme gril na 200 °C. V případě, že máme k dispozici gril, jehož deska je energeticky rozdělena na dvě části, druhou polovinu grilu nahřejeme na 100 °C. Na této části necháme ogrilované špízy odpočinout před servírováním. Na nahřátou grilovací desku nalijeme malé množství olivového oleje a rozetřeme jej po celé ploše desky. Příprava špízu: Omytý hanger osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké, o hmotnosti 100 g. Nakrájené proužky masa napícháme na připravené špízové jehly (kovové či dřevěné). Na nahřátém grilu grilujeme špízy po obou stranách. Na gril klademe špízy tak, abychom je při otáčení položili tam, kde bylo volné místo. Gril se tak nezchladí a maso dobře ogriluje. Dle přání volíme stupeň propečenosti. Jakmile je maso hotové, přesuneme je na menší příkon tepla a necháme je tzv. odpočinout. Maso se uvnitř zatáhne a při servírování z něj nevytéká šťáva. Servírování: Salát promícháme s dresinkem těsně před servírováním. Naaranžujeme jej na talíř a přiložíme k němu špízy. Cibule červená 90 25, 29,79* vel.: příčný průměr 40+ mm bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 79,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 91,89 Kapary v bílém vinném octu bal.: 720 g cena za 720 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Název položky 15 5.6.13 18:17