Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování, maso, ryby

Platnost od 19.6. do 2.7.


Grilování, maso, ryby - strana 9










     

Grilování, maso, ryby - strana 9

Horeca Select Black Label Původní receptura pravost a kvalita Originální Pražská šunka na kosti dle původní receptury z roku 1933 Pražskou šunku můžeme bez váhání považovat za pramáti všech dnešních dušených šunek, které se pod tímto názvem v různých podobách vyrábějí nejen u nás, ale po celém světě. Její historie se začala psát okolo roku 1857, kdy podle dostupných materiálů pan František Zvěřina nechal jako první proležet lehkou vepřovou kýtu v celku. Šťavnatá světlá šunka na kosti, krytá slabou vrstvou jemného tuku, částečně s kůží a vyuzená dozlatova, si velmi rychle získala své tradiční odběratele a konzumenty. Pražská šunka měla své pevné místo nejen v našich uzenářstvích, ale i ve Vídni, Budapešti, Francii, Německu a začala se prosazovat i za oceánem. Pan Zvěřina měl celou řadu následovníků, ale nejznámějším výrobcem se stal p. Antonín Chmel, který založil firmu v Praze na Zvonařce. Firmu vybudoval na moderních základech a stal se významným exportérem Pražské šunky do celé Evropy a USA. Proces výroby je zahájen výběrem kvalitních vepřových kýt s kostí a kolenem z menších prasat. Kýty ve váze do 10 kg se na bourárně zakulacují tzv. pražským řezem. Pro ideální prosolení je použito nastříknutí láku (solicí směs s cukrem, bez aditiv) po žíle, což je více než sto let starý a dávno zapomenutý způsob nasolování vepřových kýt. Svalovina tak není narušená žádnými vpichy jehel moderních nastřikovacích strojů. Následuje odležení vepřových kýt v láku po dobu 5 – 6 týdnů, přičemž se kýty každých 14 dní překládají. Po 6 týdnech se kýty osuší, zaudí v udírně do zlatavé barvy, odvaří a zchladí. Posledním krokem výroby je finální úprava a zabalení. Originální Pražská šunka na kosti nejvyšší jakosti 1933 Hotový výrobek stačí jen ohřát a ochutnat. 90 129, 149,39* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH bal.: cca 10 kg cena za 1 kg 9 cF1314.indd 9 4.6.13 11:03