Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Výprodej textilu, nábytku

Platnost od 20.6. do 26.6.


Výprodej textilu, nábytku - strana 4










     

Výprodej textilu, nábytku - strana 4

Ovoce a zelenina na každý den. Praha-Černý Most Ovoce a zelenina Výběr nejlepšího ovoce a zeleniny z Globusu. Ladislav Sobota ODDĚLENÍ OVO C E A Z E L E N I N Y Brambory rané, Květák bílý, volné, Česká Republika 1 kg Německo nebo Polsko 1 kus R jč Rajčata cherry na větvičce L´Amuse, volná, Holandsko 100 g 19,90 29,90 nová sklizeň z Polabí extra sladká Rio Fresh 100% šťáva citrus mix, Okurka hadovka, Rumunsko nebo Bulharsko 1 kus broskev mix nebo pomeranč s dužninou 1 kus, 750 ml 100 ml = 5,32 Kč 9,90 39,90 1 ks, 750 ml 100 ml = 3,99 Kč 29,90 Ingredience: překvapivě univerzální zdroj zdraví Za pravlast špenátu je považována oblast starověké Persie, do Evropy se rozšířil přes Středomoří ze středověké Arábie. Čerstvý špenát je jedním z nejzdravějších druhů listové zeleniny. Je extrémně bohatý na antioxidanty, obsahuje vitamíny A, C, E a minerální látky hořčík, mangan a další stopové prvky. Chlorofyl obsažený v listech pomáhá ničit viry a bakterie. Špenát podporuje trávení. Možná vás bude zajímat, že Pepek Námořník Rio Fresh citrónová nebo zázvorová limonáda Těstoviny se špenátem a houbami ŠPENÁT Špenát čerstvý listy 500 g možná skutečně vděčí za svou sílu špenátu! Výzkumy totiž prokázaly přítomnost fytohormonů, 34,90 Kč/balení působících na vývoj svalstva. Česká republika, Německo Protože na jarních polích právě bují čerstvý špenát, připomeňme si upotřebení špenátu v kuchyni: z čerstvých listů lze připravovat polévky, nádivky, rolády, závitky, karbanátky, plnit jimi masové kapsy, palačinky, použít je do těstovinových jídel nebo jako přílohu či do čerstvých salátových směsí. 4 6,90 400 g čerstvého špenátu, 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1 cibule, 1 PL másla, 1 stroužek česneku, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml bílého vína, 150 g nastrouhaného eidamu, 150 g čerstvých žampiónů, 200 ml šlehačky, 400 g těstovin, sůl, pepř Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Opláchnutý špenát zbavíme stopek a krátce spaříme. Po okapání nasekáme najemno. Cibuli na proužky, rozpůlené na plátky nařezané houby a prolisovaný česnek orestujeme na másle. Přidáme špenát a víno, které necháme odpařit a poté přilijeme smetanu a vývar. Po 5 minutách sejmeme z ohně, přimícháme těstoviny, strouhaný sýr, sůl a koření (muškátový oříšek, pepř) dle chuti. Vše dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut.