Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Bombastická nabídka

Platnost od 27.6. do 3.7.


Bombastická nabídka - strana 18










     

Bombastická nabídka - strana 18

RECEPTY Zastavme se na chvilku – Potřebujeme: • 600 g lilků, nakrájených na 1 cm silné plátky • 600 g rajčat, nakrájených na 1 cm silné plátky • 225 ml olivového oleje • sůl a pepř • 55 g čerstvě nastrouhaného parmazánu • 2 lžíce čerstvé strouhanky u lilku Zapékané lilky s rajčaty Postup: Abychom lilky zbavili hořké chuti, rozložíme vrstvy plátků do cedníku a každou vrstvu posypeme solí. Cedník vložíme na 30 minut do výlevky a počkáme, až lilky pustí šťávu. Mezitím rozložíme plátky rajčat na papírovou utěrku, zakryjeme je další utěrkou a  necháme osušit. Lilky důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou, aby se odplavily všechny zbytky soli, a pak je osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme plátky rajčat a opékáme 30 sekund po každé straně. Přendáme je na  talíř a  podle chuti osolíme a  opepříme. Pánev vytřeme papírovou utěrkou, potom přidáme 2 lžíce olivového oleje a zahřejeme. Vložíme část plátků lilků a opékáme z obou stran do zlatohněda. Vyjmeme z pánve a přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou. Stejným způsobem opečeme zbývající lilky; je-li třeba, přilijeme trochu víc oleje. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem. Střídavě klademe vrstvu lilků a  vrstvu rajčat a každou posypeme parmazánem. Povrch posypeme strouhankou a pokapeme zbytkem olivového oleje. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (plynová trouba stupeň 4) 25– 30 minut, až povrch zezlátne. Ihned podáváme. Pramen a foto: Velká italská kuchařka, Nakladatelství SLOVART Potřebujeme: • 150 ml zeleninového vývaru • 150 ml bílého vinného octa • 2 lžičky octa aceto balsamico • 3 lžíce olivového oleje • snítku oregana • 450 g oloupaného lilku, nakrájeného na tenká kolečka • 400 g těstovin linguine Na marinádu: • 2 lžíce extra panenského olivového oleje • 2 prolisované stroužky česneku • 2 lžíce nasekaného oregana • 2 lžíce najemno nasekaných pražených mandlí • 2 lžíce červené papriky, nakrájené na kostičky • 2 lžíce limetové šťávy • nastrouhanou kůru a šťávu z 1 pomeranče • sůl a pepř Těstoviny s lilkem Postup: Do  velkého hrnce se silným dnem nalijeme vývar spolu s  bílým vinným octem a octem aceto balsamico. Zvolna přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky olivového oleje a snítku oregana a minutu mírně vaříme. Přisypeme plátky lilku, odstavíme a necháme 10 minut stát. Mezitím připravíme marinádu. Ve  velké míse smícháme olivový olej, česnek, oregano, mandle, papriku, limetovou šťávu a  pomerančovou kůru a  šťávu, osolíme a  opepříme. Děrovanou lžící opatrně vyjmeme z hrnce lilky, necháme je dobře okapat a přendáme do marinády. ‚Dobře promícháme s marinádou a uložíme je na 12 hodin do chladničky. Ve velkém hrnci se silným dnem přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Přidáme do ní polovinu zbylého oleje a linguine, znovu přivedeme k varu a vaříme 8–10 minut, až jsou těstoviny al dente. Scedíme je, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce a ještě teplé promícháme se zbylým olivovým olejem. Těstoviny a lilky i s marinádou upravíme na mísu. Ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Těstoviny, Nakladatelství SLOVART RECEPTY Lilek hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland!