Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Mořské plody

Platnost od 3.7. do 30.7.


Mořské plody - strana 19










     

Mořské plody - strana 19

VÍNO S OVOCEM Neméně důležitým faktorem je chlazení. Teplota nápoje by měla být po celou dobu udržována okolo 10 °C – nevychlazená bowle totiž nechutná dobře a  přechlazená zase nemá žádoucí aroma. Správnou a stabilní teplotu zajistíte vložením teriny s nápojem do větší mísy s  ledem. Ten však nikdy nedávejte přímo do bowle, zředěním by totiž ztratila chuť. Máte-li na přípravu dost času, část hotového nápoje zmrazte a kostky pak můžete postupně vkládat k  ochlazení přímo do teriny. Pokud bowli chystáte z mladého lehkého vína a čerstvého ovoce, může vám připadat kyselá. Lze ji opatrně přisladit cukrem nebo cukrovým sirupem. Nesmí však být přeslazená, vyvolává pak totiž žízeň. BOWLE DO POLOKOULE Nejvhodnější nádobou k přípravě bowle je skleněná terina ve tvaru polokoule s  přiléhavou skleněnou pokličkou. Pro menší společnost lze nápoj připravit do skleněného džbánu. Do skleniček s  ouškem ji pak nabírejte pouze stříbrnou, případně skleněnou naběračkou a  servírujte s  malou lžičkou či dezertní vidličkou sloužící ke konzumaci ovoce. Bowli můžete připravit také v  nealkoholické verzi, výborná je v kombinaci s  ovocnými mošty. Ramazzotti Aperitivo 15 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 229,90 278, 18* Při koupi Ramazzotti Aperitivo 15 % (bal.: 700 ml) získáte Prosecco Valmarone (bal.: 750 ml) NAVÍC. Přidejte do svého nákupního vozíku. Znovín Znojmo RYZLINK RÝNSKÝ Habánské sklepy MODRÝ PORTUGAL Chateau Collection CUVÉE ROSÉ • jakostní • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • jakostní • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • jakostní • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 52,90 64, 64,90 78, 59,90 72, 01* 53* Akce není platná pro zákazníky využívající službu MAKRO Distribuce. NAVÍC archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Nejrozšířenější a nejzábavnější verzí míchaného nápoje z vína je bowle. Název získala podle anglického výrazu „bowl“, což znamená mísa, v  níž se smíchalo víno, sodovka, sekt, džus a  ovoce podle individuální chuti. Hlavní předností tohoto nápoje je snadná příprava, vcelku nízké finanční náklady a  nepříliš vysoký obsah alkoholu. Základní a  nejdůležitější složkou bowle je samozřejmě víno – ideálně pocházející z  kyselých hroznů, lehké, mladé a  s  ovocnou chutí. Doporučuje se např. Müller-Thurgau, Burgundské bílé, italský Pinot Grigio (Rulandské šedé), Modrý Portugal nebo australský Sémillon. Klasický recept na bowli pak kromě vína obsahuje buď zvlášť sodovku či sekt, nebo kombinaci obojího, a ovoce podle libosti. Nejlepší nápoj vytvoříte z  čerstvých, vyzrálých a  aromatických plodů, například z  jahod, malin, třešní, meruněk, broskví, melounu a  ananasu. Použít můžete také ovoce kompotované nebo zmrazené, měli byste však vybírat pouze celé, neporušené a  dobře okapané kousky, aby bowle zůstala čirá. Pamatujte také na to, že tento míchaný nápoj je třeba připravovat s předstihem, jen tak ovoce před podáváním nasaje vůni a chuť vína. Šumivé složky, jako je sekt a  sodovka, však do bowle přidávejte až těsně před podáváním. 48* 19 cE1315_18-21.indd 19 19.6.13 14:09