Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Mořské plody

Platnost od 3.7. do 30.7.


Mořské plody - strana 21










     

Mořské plody - strana 21

určuje ke slavnostnějším příležitostem. Většinou se nepije v takovém množství jako  bowle, ale vzhledem k  nahořklé chuti se často podává jako aperitiv. Oblíbeným šumivým vínem používaným k  přípravě míchaných nápojů je Prosecco. Ze severoitalské provincie Jižní Tyrolsko pochází například koktejl s názvem Hugo, v  němž se Prosecco míchá s  bezovým sirupem a  je doplněno limetkovou šťávou, mátou a  sodovkou. Nápoj je populární i v Německu a podává se ve vinné sklenici s plátky citronu. Na Proseccu je založen i  další míchaný nápoj – Bellini, který poprvé připravil v polovině 20. století majitel jednoho benátského baru. Skládá se z  jednoho dílu čerstvého broskvového pyré (nejlepší je prý ze zralých broskví pocházejících z  amerického státu Georgia) a dvou dílů Prosecca. Podává se ledově vychlazený bez brčka v úzké flétně. Nemalou pozornost mezi míchanými nápoji si získala také kombinace Prosecca a  Aperolu – hořkého bylinného likéru vyrobeného z  hořce, rebarbory, výtažků z  pomeranče a  aromatických bylin podle téměř sto let staré tajné receptury rodinné společnosti Barbieri. Aperol patří mezi nejznámější italské aperitivy a  vyznačuje se poměrně nízkým obsahem alkoholu – 11 %. Z těchto dvou ikon se pak míchá slavný Aperol Spritz – většinou ze tří dílů Prosecca a dvou dílů Aperolu, které můžete podle potřeby ředit sodovkou či vodou. Pokud Prosecco zaměníte za suché bílé víno a  poměr změníte na 2:1, získáte drink Aperol Veneziano. K oběma nápojům patří velké vinné sklenice s kostkami ledu a plátky pomeranče. Alberto Torresi PROSECCO D. O. C. Canella BELLINI Canella ROSSINI Motýl sekt DEMI SEC • Frizzante • původ: Itálie • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • Coctail • původ: Itálie • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • Coctail • původ: Itálie • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 89,90 108, 109,90 132, 109,90 132, 78* 98* 74,90 90, 63* 98* SANGRIA 4 pomeranče 4 citrony 1 lžička cukru 1 dl rumu nebo brandy 2 l červeného vína 1 l sodovky Ovoce nakrájíme na kostičky, prosladíme cukrem, zalijeme rumem nebo brandy a  dáme do chladničky. Minimálně hodinu před podáváním zalijeme červeným vínem a  sodovkou a  podáváme ve skleničce s  ouškem doplněné lžičkou. MÁJOVÁ BOWLE Víno nalijeme do nádoby a přidáme plátky pomeranče. Mařinku svážeme a  pověsíme ji do nádoby listy dolů. Konce stonků nesmějí být ponořeny v tekutině, protože by se z nich vyplavily nežádoucí hořké látky. Půl hodiny louhujeme, potom vyjmeme mařinku, do bowle nasypeme cukr, přidáme ovoce a  necháme hodinu stát. Těsně před podáváním dolijeme dobře vychlazeným sektem. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 0,7 l bílého vína (ryzlink) 0,7 l sektu (ryzlink) 3 g slabě sušené mařinky vonné 2 pomeranče nakrájené na tenké plátky 500 g jahod 2 kiwi nakrájené na kostičky 1 balení vanilkového cukru 21 cE1315_18-21.indd 21 19.6.13 12:27