Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování

Platnost od 3.7. do 16.7.


Grilování - strana 14










     

Grilování - strana 14

Špíz z chobotnice a kalamár s listovým salátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Špíz: Chobotnice čerstvá Kalamáry čerstvé Zeleninový vývar (vlastní výroba) Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Sůl kamenná Salát: 850 g 850 g 1500 g 1g 2g 4g 220,15 Kč 254,15 Kč 42,15 Kč 1,24 Kč 0,70 Kč 0,02 Kč Horeca Select Salát Insalata mista čerstvý 600 g 119,76 Kč 80 g 2g 9,58 Kč 1,00 Kč 350 g 7g 40 g 17,11 Kč 3,77 Kč 2,80 Kč Pracovní postup: 67,24 Kč Obtížnost: 1h 40 min • Příprava chobotnice: Očištěnou chobotnici dáme vařit do předem připraveného zeleninového vývaru spolu se solí a celým kořením. Vaříme pomalu zhruba 90 minut. Uvařenou chobotnici vyjmeme a necháme vychladnout. Vychlazenou ji krájíme na libovolné porce, které poté napíchneme na špízy spolu s kalamáry. • Příprava kalamár: Osušíme je ubrouskem, tělo oddělíme od hlavy s chapadly. Z hlav vykrojíme oči a z chapadel vydloubneme chrupavkovité zuby. Z těla kalamár prsty jednoduše vytáhneme chrupavkovitou pateřní kost a tělo následně podélně rozpůlíme. Vnitřek těla osušíme utěrkou a nařízneme na povrchu pro dekoraci a snazší konzumaci na drobné kostičky, poté i na porce. Ty napíchneme na špíz spolu s chobotnicí. Chapadla z kalamár taktéž použijeme. • Příprava salátu: Míchaný salát opereme, odstředíme z něj vodu a „prohodíme“ se solí a extra panenským olivovým olejem. Ihned jej servírujeme. • Příprava dresinku: Všechny ingredience postupně promícháme spolu s opranou a na nudličky nakrájenou mátou. Dochutíme limetkovou šťávou. • Opékání špízů: Osušené a lehce osolené připravené špízy ogrilujeme zprudka na barvu na grilu či pánvi. Tepelná úprava se řídí podle kalamár, které jsou hotovy zhruba po 1,5minutovém ogrilování. Chobotnice musí být plně prohřátá. • Servírování: Na talíř si nejprve položíme míchaný salát, ten doplníme dresinkem a čerstvě ogrilovaným špízem z chobotnice a kalamár. Nakonec, je-li třeba, špíz na povrchu dosolíme. Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 1. Tepelná úprava mořských plodů musí být přesná. Jinak je jejich maso tuhé, až nepoživatelné. 2. Salát je nejlepší promíchat až těsně před nandáním na talíř. Zachováte tím nejen čerstvost vzhledu, ale i objem. 3. U chobotnice je důležité ji nejprve uvařit úplně doměkka a až pak ji dále zpracovávat. Salát trhaný Insalata mista Chobotnice kuchaná 259,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 297,85 14 cF1315_01-16.indd 14 lat.: Octopus vulgaris vel.: 250–450 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg 49,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 57,39 složení: salát frisé, escarole, radicchio chioggia, cukrová homole původ: Itálie bal.: vanička 250 g 48,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 56,24 Bílý jogurt řeckého typu 10 % bal.: 1 kg, cena za 1 kg další akční cena také na: bal.: 3 kg 19.6.13 17:55 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Cena za jednu porci** : archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý Olivový olej, extra panenský Sůl Fleur de Sel Dresink: Bílý jogurt řeckého typu 10 % Horeca Select Máta čerstvá Limeta (na šťávu)