Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování

Platnost od 3.7. do 16.7.


Grilování - strana 15










     

Grilování - strana 15

Pošírovaný snaper s těstovinami, srdcovkami a mořskou řasou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Ryba: Snaper, filet čerstvý Těstoviny: Horeca Select Tagliolini, čerstvé Cibule bílá Česnek český Chilli papričky, čerstvé (velké) Silicorne salát, čerstvý Vongole Bílé víno, suché Máslo Horeca Select Petržel hladkolistá Sůl Fleur de Sel 1400 g 488,60 Kč 800 g 300 g 20 g 20 g 300 g 800 g 300 g 850 g 8g 4g 55,20 Kč 11,97 Kč 4,66 Kč 3,00 Kč 119,70 Kč 159,20 Kč 20,97 Kč 96,90 Kč 0,32 Kč 2,00 Kč Cena za jednu porci** : 96,25 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 25 min Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník 1. Správné načasování je při práci s rybou a těstovinami to nejdůležitější. Ovládnete-li tuto techniku, hosté vás určitě znovu navštíví. 2. V tomto pokrmu je hodně přírodně slaných ingrediencí, proto buďte opatrní při dochucování. 3. Neotevřou-li se srdcovky ještě v pánvi a víno se vám odpaří, použijte pak trochu vody z blanšírovaných těstovin. šéfkuchař MAKRO CZ DOPORUČUJE SE KRATŠÍ TEPELNÁ ÚPRAVA, ABY SE MASO NEVYSUŠILO (IDEÁLNĚ V PÁŘE) Červený snaper filet 00 349,401,35* cF1315_01-16.indd 15 lat.: Lutjanus spp. vel.: 200–800 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg Škeble vongole 00 69, 79,35* Tagliolini bal.: 1 kg cena za 1 kg 00 199, 228,85* lat.: Tapes semidecussatus vel.: 170 ks/kg původ: Itálie, lov baleno v síťce cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava ryby: Filet snapera osušíme a dočistíme pinzetou od případných kostiček v trupu. Poté filety naporcujeme a i s kůží porce zavakuujeme. Následně je pošírujeme ve vodě o teplotě 58 °C po dobu cca 20 minut. Poté rybu vyjmeme z obalu, osušíme, potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a hned servírujeme. • Příprava těstovin: Oloupanou bílou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme doměkka na malé části másla spolu s lisovaným česnekem a plátky chilli. Přihodíme srdcovky (důkladně proprané od písku) a celé zalijeme vínem. Mezitím jsme si zblanšírovali těstoviny ve vroucí osolené vodě a dobře okapané je v tuto chvíli přidáme do pánve. Několikrát prohodíme a počkáme, než se srdcovky otevřou. Jakmile se tak stane, pánev odstavíme z tepla, přihodíme velkou lžíci měkkého másla, oprané a překrájené řasy salicorn a na nudličky nakrájenou listovou petržel. Vše už jen lehce v pánvi prohodíme a ihned servírujeme. • Servírování: Na nahřátý talíř přeložíme z pánve porci těstovin spolu se srdcovkami a navrch je doplníme porcí pošírovaného snapera. 15 19.6.13 13:11