Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování

Platnost od 3.7. do 16.7.


Grilování - strana 9










     

Grilování - strana 9

Sušené šunky Itálie Sušené šunky patří mezi nejstarší masné výrobky. Již staří Římané využívali techniku nasolení a následného sušení na vzduchu za účelem prodloužení trvanlivosti masa. Není tedy divu, že Itálie je dodnes světovou velmocí ve výrobě těchto šunek. Tyto šunky mají široké využití jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Prosciutto crudo (MEC) Prosciuto crudo Prosciutto crudo stagionato a fette sušeno 5–6 měsíců bal.: cca 6,5 kg cena za 1 kg sušeno min. 8 měsíců bal.: 500 g plátky cena za 500 g 90 174, • na výrobu se používají kýty z běžných prasat (mohou být i importované) • mohou být použita aditiva • výroba není vázána na určité klimatické podmínky • doba zrání 5–10 měsíců 90 219, 201,14* E D'ORIG I PROTETT A NOMINAZI DE NE ON 252,89* • • Prosciutto di Parma (Parmská šunka) • na výrobu se používají kýty z italských prasat, která se krmí syrovátkou, po níž mají jemné a nasládlé maso • vyrábí se pouze v okolí Parmy – výroba je omezena na území mezi řekami Taro a Baganza, kde jsou ideální klimatické podmínky • suší se po dobu min. 12 měsíců • šunku poznáme dle typického výžehu pěticípé srdcové koruny 90 349, 402,39* sušeno min. 12 měsíců bal.: 500 g plátky, cena za 500 g 90 399, 459,89* E D'ORIG I PROTETT A • NOMINAZI DE sušeno min. 12 měsíců bal.: cca 1,3 kg, cena za 1 kg Prosciutto di Parma D.O.P. NE ON Prosciutto di Parma D.O.P. 1/4 ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU • Prosciutto di San Daniele Prosciuto di San Daniele D.O.P. Prosciutto di San Daniele D.O.P. sušeno min. 12 měsíců bal.: cca 6,5 kg cena za 1 kg • na výrobu se používají kýty z italských prasat, která se chovají venku, a proto je jejich maso méně tučné, navíc obohacené příchutí žaludů, kterými se živí • vyrábí se v kraji Friuli • suší se min. 12 měsíců • šunku poznáme dle výžehu zkratky SD na kýtě sušeno min. 12 měsíců bal.: 70 g plátky cena za 70 g 90 569, 90 79, 655,39* 91,89* Proces výroby sušené šunky 2 3 4 Kýta ze speciálně vykrmovaných prasat se nejprve pečlivě opracuje. Potom se kýta ručně solí. Aby nedošlo ke kontaminaci, tak se kýta nekrytá kůží potře pastou ze sádla, rýžové moučky a pepře. Potom se kýty suší po dobu 5–24 měsíců dle druhu šunky. Tréninkové programy pro HoReCa zákazníky s našimi kuchaři cF1315_01-16.indd 9 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 1 9 19.6.13 13:08