Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 17.7. do 13.8.


Italská vína a sýry - strana 10










     

Italská vína a sýry - strana 10

Sý r y – L o m b a r d y LOMBARDY Taleggio • polotvrdý sýr s intenzivní kořeněnou chutí • bal.: 250 g • cena za 250 g TALEGGIO Sýr s označením D. O. C. od roku 1988. Má typickou hnědou kůru se snadno se tvořící plísní. Pod kůrkou je těsto měkké a slámově žluté, uvnitř sýra potom kompaktní, bělavé a křehké. Na jeho výrobu se používá kravské mléko. Vytvoření sýřeniny trvá 18 hodin a Taleggio zraje nejméně 1 měsíc. 83,90 96, 49* Zpočátku je jeho chuť jemná, lehce nakyslá, ve stáří přechází v chuť spíše ostrou. Tris Formaggi Lombardo • trio sýrů z oblasti Lombardie • bal.: 275 g • cena za 275 g 139,90 160, 89* Provolone Provoletta • bal.: cca 800 g • cena za 1 kg 189,90 218, 39* Provolone dolce • polotvrdý zrající sýr • bal.: 250 g • cena za 250 g 55,90 64, 29* 10 cE1316_01-13.indd 10 I TA L S K Á V Í N A A S Ý R Y archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH PROVOLONE VALPADANA Provolone Valpadana patří mezi sýry pasta filata a  prochází tak podobným výrobním procesem jako mozzarella. Sýřenina se zahřívá, až se začíná tavit a táhnout vlákno. Vlákna (odtud název pasta filata) se namotávají na sebe, čímž sýr získá kulatý tvar. Čerstvý sýr se namáčí do láku a poté zraje zavěšený na šňůře. Zrání trvá přibližně jeden rok. Kůra se chrání voskovou nebo parafinovou vrstvou před osycháním. Chuť může přecházet od máslově jemné (Provolone dolce) až po velmi pikantní (Provolone piccante). Provolone piccante • polotvrdý pikantní zrající sýr • bal.: 250 g • cena za 250 g 55,90 64, 29* 7/1/13 4:09 PM