Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 17.7. do 13.8.


Italská vína a sýry - strana 13










     

Italská vína a sýry - strana 13

Sý r y – Em ilia R o m a g n a PARMIGIANO REGGIANO „VACCHE ROSSE“ V  oblastech, kde se vyrábí známý sýr Parmigiano Reggiano, je starobylé plemeno Reggiana po dlouhá staletí nejpopulárnějším druhem skotu. Tyto půvabné rezavé krávy lze bez přehánění označit za matky vynikajícího italského sýra, který se brzy proslavil po celém světě. Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano • min. 12 měsíců • bal.: 200 g • cena za 200 g • min. 36 měsíců • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 79,90 91, 659,90 758, 89* „Vacche Rosse“ jsou těžká, přesto velmi elegantní zvířata s dlouhým trupem a  výraznou hlavou. Co však toto plemeno odlišuje na první pohled od jiného skotu, je jednolitá tmavě zrzavá barva srsti, díky níž vznikla přezdívka „Vacche Rosse“ = Červená kráva. Parmigiano Reggiano Vacche Rosse • min. 26 měsíců • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg Firma Montanari & Gruzza s padesátiletou zkušeností v mlékárenské oblasti léta investuje do ochrany výjimečného plemene krav, jež jsou zdrojem špičkového mléka s  extrémně velkým množstvím proteinů, především beta a kappa kaseinu – právě ty jsou základním zdrojem bezkonkurenční kvality sýra Parmigiano Reggiano. 89* 90 579, 89* 666, Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano • min. 12 měsíců • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • min. 24 měsíců • bal.: cca 300 g • cena za 1 kg 369,90 425, 419,90 482, 39* Parmigiano Reggiano • strouhaný tvrdý sýr • bal.: 100 g • cena za 100 g 89* 39,90 45, 89* cE1316_01-13.indd 13 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH V  srdci italské části Apenin, v  místě zvaném Canossa, firma Montanari & Gruzza chová vlastní „Vacche Rosse“. Jejich srst září ze strání ve stínu středověkého hradu, v  němž se v  11. století odehrávaly epické příběhy slavné Mathildy z Canossy, hraběnky toskánské. Představte si, že už tehdy se v okolí pásl skot plemene Reggiana! V místě s  úchvatnými přírodními sceneriemi, ve vlastní mlékárně firmy, je mléko zdejších krav proměňováno v  dokonale čistý produkt s mimořádnou kvalitou. Sýr Parmigiano Reggiano „Vacche Rosse“ má řadu poznávacích znaků: je slámově žlutý, protože krávy spásají trávu a jsou krmeny senem z  místních luk, kde roste až 150 různých druhů rostlin. Sýr je nepatrně zrnitý, má drobné dírky a láme se na vločky. Při ochutnání pocítíte na patře charakteristickou výraznou chuť. Pokud sýr zrál déle, jak je pro tento druh typické, zážitek je intenzivnější a trvalejší. 13 7/2/13 11:41 AM