Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 17.7. do 13.8.


Italská vína a sýry - strana 15










     

Italská vína a sýry - strana 15

NOVINKA! TO ÁŠ BRŮ 85 HA M Vína – Veneto Prosecco NOVINKA! Zonin PROSECCO D. O. C. Mionetto PROSECCO Alberto Torresi PROSECCO D. O. C. • brut • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • extra dry • Valdobbiadene D. O. C. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • frizzante • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 137,90 166, 86* 79,90 96, 68* 119,90 145, 08* ÁŠ BRŮ 87 M TO TO M bodů ÁŠ BRŮ 82 HA Prosecco je oblíbený italský šumivý nápoj vyráběný z odrůdy Glera. Původ této odrůdy je sporný, někteří tvrdí, že pochází z vesnice v blízkosti Udine, j jiní se domnívají, že je původem z Dalmácie. HA VE VENETO – PROSECCO bodů bodů Corner PROSECCO La Gioiosa PROSECCO D. O. C. Gancia PROSECCO D. O. C. • extra dry • Millesimato • Valdobbiadene D. O. C. G. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • brut • Treviso • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • bal.: 4× 200 ml • cena za 200 ml 45,00 54, archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 45* 129,90 157, 18* 169,90 205, 58* D ějiny úspěchu tohoto šumivého vína začaly v 19. století, kdy Antonio Carpené se třemi partnery založil společnost na výrobu šampaňského. Šampaňské sice nevyráběla, zato se však Prosecco di Conegliano – Valdobbiadene stalo koncem 80. let 20. století oblíbeným módním nápojem. Dnes je Prosecco D. O. C. produkováno v  regionech Veneto a Friuli Venezia Giulia. Prosecco D. O. C. G. se vyrábí v okolí města Valdobbiadene sever- cE1316_14_32.indd 15 ně od  Trevisa. Víno D. O. C. G. „Conegliano Valdobbiadene –  Prosecco“ musí být vyrobeno minimálně z  85  % hroznů odrůdy Gera. Do maximální výše 15  % mohou být přidané hrozny následujících odrůd, použitých samostatně nebo společně: Verdiso, Bianchetta trevigiana, Perera a Glera lunga. Nejčastější kategorie Prosecco je brut, kdy obsah cukru je nižší než 12 g na litr, a u extra dry je obsah cukru 12–17 g na litr. V  současnosti se ročně vyrábí cca 21 milionů lahví Prosecca cestou druhotného kvašení v tlakových nádržích. Výsledný produkt tohoto kvašení v nádržích se po jednom měsíci naplní do lahví pod tlakem nejméně tří atmosfér, a  získá tudíž právo na  označení spumante (šumivé víno). Pokud Prosecco tohoto tlaku nedosáhne, nese na etiketě označení frizzante (perlivé víno). 2.7.13 17:17