Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 17.7. do 13.8.


Italská vína a sýry - strana 21










     

Italská vína a sýry - strana 21

Sý r y – Tu sc a n y TUSCANY Pecorino Romano • bal.: 200 g • cena za 200 g PECORINO Pecorino neboli Cacio, jak mu zde říkají, nechybí v žádné spíži. Pecorino se vyrábí od prosince do srpna. Plnotučné ovčí mléko se nejdříve vysráží syřidlem z  enzymů z  telecích žaludků a  po  půl hodině se sýřenina vymačká. Před naplněním hmoty do forem se nechává zrát na  teplém místě. Mladý sýr je potřeba každý den ručně solit a obracet, aby se vytvořila kůra. Výběr pecorina je tak velký, že v  toskánské kuchyni ani jiný sýr nepotřebují. Jako zcela mladý sýr přichází do prodeje po dvou až čtyřech týdnech zrání, středně zralé je pecorino po dvou měsících zrání. Vyzrálé pecorino, které může při strouhání nahradit parmazán, musí zrát po dobu šesti měsíců, ale klidně i déle. 69,90 80, 39* Pecorino Romano strouhané • bal.: 2× 50 g • cena za 50 g 16,90 19, 44* SUROVINY 25 ml Horeca Select Extra panenský olivový olej 150 g pancetty 4 vaječné žloutky 100 g sýra Pecorino 1,5 g Horeca Select Pepř černý, mletý 400 g Horeca Select Spaghetti 20 g mořské soli – hrubé PRACOVNÍ POSTUP Do pánve kápněte pár kapek olivového oleje a rozehřejte ho. Na oleji osmahněte pancettu nakrájenou na nudličky a opečte ji lehce dozlatova. Poté odstavte z ohně a nechte vychladnout. V misce smíchejte žloutky s najemno strouhaným ovčím sýrem pecorino a  černým drceným pepřem. Spaghetti uvařené „na skus“ (al dente) sceďte a promíchejte je na pánvi spolu s orestovanou pancettou. Poté opatrně vmíchejte směs žloutků a  sýra. Dávejte pozor, aby těstoviny nebyly příliš horké, příliš horké by „uvařily“ žloutky. Takto uvařené spaghetti alla carbonara ihned servírujte. Dle chuti přidejte další sýr a případně pepř. Přestože překlad jména tohoto receptu je „po uhlířsku“ a tento název by měl napovídat o neobvyklém původu, s největší pravděpodobností tento pokrm vznikl v Římě v roce 1944, poté, co město bylo obsazeno Američany. Ti přivezli obrovské zásoby vojenského proviantu, ve kterém se nacházelo mimo jiné velké množství dehydratovaných vajec (v  prášku) a slaniny. Fantazie římských kuchařů poté dala vzniknout tomuto jednoduchému a zároveň chutnému receptu. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH SPAGHETTI ALLA CARBONARA Původní receptura neobsahuje smetanu. Pro dosažení správné, krémovité konzistence stačí dobře promíchat sýr pecorino s vaječným žloutkem. 21 cE1316_14_32.indd 21 2.7.13 13:00