Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 17.7. do 30.7.


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Grilované krevety se zeleninovým salátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 75 g 40 g 1g 569,85 Kč 8,99 Kč 9,59 Kč 0,50 Kč 500 g 80 g 400 g 20 g 1g 1g 10 g 500 g 9,45 Kč 9,58 Kč 10,36 Kč 2,08 Kč 0,50 Kč 0,45 Kč 0,48 Kč 14,05 Kč Cena za jednu porci** : 63,59 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 25 min • Příprava krevet: Krevety necháme pozvolna rozmrazit. Oloupeme ocasní část a očistíme od střívek. Očištěné krevety potřeme lehce olivovovým olejem a vložíme na připravený nahřátý gril. Grilujeme je z obou stran dozlatova, přibližně 30 vteřin. Poté krevety odstraníme z přímého tepla, osolíme Fleur de Sel a ponecháme je na teple 65 °C tzv. dojít (přibližně 1 minutu). Mezitím si na pánvi v olivovém oleji orestujeme plátky česneku, a tímto olejem pak krevety na talíři přelijeme. • Příprava salátu: Oloupanou mrkev nakrájíme na cca 15 cm dlouhé a 1 × 1 mm silné nudličky. Na pánev nebo do kastrůlku s širokým dnem nalijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Vložíme do něj nudličky mrkve a spaříme je „na skus“. Ihned poté je vyjmeme a vložíme do studené vody, nejlépe s ledem, abychom probíhající tepelnou úpravu okamžitě zastavili. Když tak neučiníme, mrkev se nám vlivem tepla dovaří. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme na čtvrtiny a seřízneme tak, abychom odstranili jadérka. Takto očištěnou okurku nakrájíme na stejné nudličky jako mrkev. Spařenou mrkev a okurku ochutíme emulzí z olivového oleje, soli, cukru a limetkové šťávy. Salát je připraven k servírování ihned, jak okurka v emulzi změkne. • Příprava emulze: Do misky si nalijeme olivový olej, přidáme sůl, pepř, cukr, šťávu z limetek a metličkou vymícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Vlivem soustavného a pomalého míchání se suroviny spojí a lehce zahoustnou, vytvoří emulzi. • Servírování: Napříč talířem položíme ochucený salátek, k němu přiložíme ogrilované a ochucené krevety. Salátek doplníme lístky hladkolisté petržele. Při servírování můžeme celý pokrm lehce pokapat kvalitním olivovým olejem. Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ 1. Při přípravě salátu musíme dobře vybrat mrkev. V tomto ročním období je nejkřehčí karotka s natí, má nejlepší chuť a přirozenou sladkost. 2. Krevety grilujeme krátce a zprudka z obou stran. Čím déle je tepelně upravujeme, tím jsou tužší. 3. Krevety můžeme grilovat loupané i neloupané, ale vždy pouze čerstvé (tj. šedivé). V žádném případě nepoužíváme již jednou tepelně upravené (vařené, glazírované, tzn. „růžové“). archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH MRAŽENÉ Krevety Black Tiger 90 379, 436,89* 14 cF1316_01-16.indd 14 syrové, neloupané lat.: Panaeus monodon vel.: 8/12 bal.: 1 kg, cena za 1 kg 00 133, 152,95* Extra panenský olivový olej původ: Itálie bal.: 5 l cena za 1 l 49,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 57,39 Petržel hladkolistá bal.: karton 500 g cena za 500 g 3.7.13 12:34 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n Krevety: Krevety tygří mražené 8/12 Olivový olej extra panenský Česnek český Sůl Fleur de Sel Salát: Mrkev Olivový olej extra panenský Okurka salátová Horeca Select Petržel hladkolistá Sůl Fleur de Sel Horeca Select Pepř bílý, mletý Třtinový cukr Rioba – světlý Zeleninový vývar (vlastní výroba) archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý Název položky