Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 17.7. do 30.7.


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Perníkový řez s povidly Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Perníkový řez: Mouka hladká (Babiččina mouka) Kakao Cukr krupice Perníkové koření Švestková povidla bez jablek Vejce 2 ks Mléko polotučné Aro Prášek do pečiva Povidlová náplň: Švestková povidla bez jablek Horeca Select Skořice mletá Rum tuzemský Makovo-tvarohová pěna: Smetana ke šlehání 33 % Vanilkový lusk, čerstvý Tvaroh měkký Želatina plátková, stříbrná Mletý mák Horeca Select Skořice mletá RIOBA Cukr třtinový světlý Marinované švestky: Švestky mražené, půlené RIOBA Cukr třtinový světlý Slivovice Jelínek Doplněk: Smetana ke šlehání 33 % Cukr moučkový Mák mletý 200 g 30 g 80 g 15 g 50 g 100 g 50 g 10 g 2,98 Kč 8,55 Kč 1,83 Kč 8,28 Kč 2,00 Kč 4,20 Kč 0,63 Kč 0,36 Kč 200 g 1g 50 g 7,98 Kč 0,29 Kč 8,80 Kč 250 g 1g 150 g 2g 50 g 1g 100 g 14,38 Kč 2,00 Kč 5,84 Kč 3,38 Kč 4,50 Kč 0,29 Kč 4,77 Kč 400 g 100 g 50 g 12,76 Kč 4,77 Kč 16,98 Kč 150 g 50 g 20 g 8,63 Kč 1,25 Kč 2,40 Kč 12,78 Kč Tipy kuchaře: 1. Každá trouba peče jinak, proto je důležité znát svoje zařízení, abychom mohli správně nastavit teplotu. 2. Tento dezert vypadá složitě, ale ve skutečnosti je velmi jednoduchý, musíme ale používat výhradně správné suroviny, které vám zajistí úspěšný výsledek. 3. Říká se, že v jednoduchosti je krása, proto se pečlivě věnujte úpravě povrchu pěny a pravidelnému krájení. Při krájení použijte nůž zvaný cukrářská pilka a během krájení jej namáčejte do horké vody. 2h • Příprava perníkového plátu: Do misky prosejeme hladkou mouku, kakao, část cukru, perníkové koření a prášek do pečiva. Tyto suroviny smícháme. Dále přidáme povidla a vejce. Mléko přidáváme postupně při míchání směsi, neboť nevíme, kolik tekutiny se vstřebá do mouky. Mouka obsahuje lepek, který váže tekutinu, a jelikož každá mouka je jiná, tak raději přiléváme mléko postupně. Přiléváme tolik mléka, aby nám vzniklo hustě tekoucí těsto, které rozetřeme na pečicí papír. Pečeme při 175 °C asi 10 minut. Špejlí zkusíme, zda je již korpus upečený, nesmí být vysušený. Na špejli se správně nemá zachytit žádné těsto. Upečený plát obrátíme, stáhneme z něj papír, potřeme jej ochucenými povidly a druhým plátem přiklopíme. • Příprava povidlové náplně: Švestková povidla ochutíme mletou skořicí a rumem. Dobře promícháme do hladké konzistence. • Příprava makovo-tvarohové pěny: 2/3 smetany vyšleháme s cukrem do pevné konzistence. V druhé misce smícháme tučný tvaroh s mákem a mletou skořicí a plátky želatiny namočíme ve studené vodě. Jakmile želatina nabobtná, vložíme ji do teplé smetany a mícháme, dokud se všechna nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu smícháme se směsí tvarohu, máku a skořice a pak to vše zlehka, pomocí metly, smícháme s ušlehanou smetanou. Tuto pěnu naneseme na plát perníku, paletkou pravidelně rozetřeme a necháme ztuhnout v chladničce. Povrch pěny musí být rovný a hladký. Po vychladnutí krájíme na porce. • Příprava marinovaných švestek: V kastrolu si pozvolna, bez míchání a na mírném ohni rozpustíme cukr, který dále pozvolna zahříváme, dokud nám nevznikne světle hnědý karamel. Ten zalijeme vodou, karamel ztuhne, ale dalším vařením se rozpustí. Karamel odvaříme do husté, tekuté konzistence. Pak do něj vložíme rozmražené půlky švestek, krátce povaříme a necháme zchladnout. Na závěr dochutíme slivovicí a necháme úplně vychladit. • Servírování: Na studený talíř položíme řez dezertu. Ušlehanou smetanu si přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a naaranžujeme ji na talíř k dezertu. Na opačnou stranu pak položíme namarinované švestky. Aranžování dezertu podtrhneme linkou vysypanou směsí cukru a mletého máku. MRAŽENÉ 12,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 14,84 cF1316_01-16.indd 15 Hladká, hrubá, polohrubá mouka bal.: 4× 1 kg cena za 1 kg 41,50 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 47,73 Švestková povidla bal.: 4 kg cena za 1 kg 31,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 36,69 Švestky půlené bal.: 2,5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 15 3.7.13 15:13