Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Zelenina, ovoce

Platnost od 25.7. do 31.7.


Zelenina, ovoce - strana 22










     

Zelenina, ovoce - strana 22

RECEPTY Sbal si svých švestek! pár maso se švestkami Vepřové Švestky se slávkami Potřebujeme: 3 lžíce portského vína 2 stroužky • 24 vypeckovaných švestek •• 1 lžíci medu •plátkůprolisovanéslaniny česneku 12 anglické • ledový salát nebo jinou listovou24 slávek • snítky kopru na ozdobu • sůl a pepř zeleninu a • Postup: V hrnku smícháme portské víno, med a česnek a směs podle chuti osolíme a opepříme. Švestky dáme do misky, přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme nejméně 4 hodiny, raději však přes noc marinovat. Slávky opláchneme, očistíme kartáčkem, bavíme hmatových „vousů“ a dáme do velkého hrnce s malým množstvím vody. Vodu přivedeme k varu a slávky vaříme pod pokličkou 3–4 minuty, dokud se neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené ještě po 4 minutách, nepoužijeme. Slávky vybereme z hrnce a tekutinu uschováme k dalšímu použití. Slávky necháme vychladnout a potom je vyloupeme. Plátky anglické slaniny za pomocí nože natáhneme a potom překrojíme na půlky. Švestky vybereme z marinády a případně zbylou marinádu uschováme. Do každé švestky vložíme slávku a švestky pak zabalíme do kousků slaniny. Slaninu upevníme párátkem. V rendlíku zvolna vaříme tekutinu, ve které se vařily slávky, a zbylou marinádu do zhoustnutí. Rozehřejeme gril a závitky pod ním opékáme dozlatova 3–4 minuty po každé straně. Pravidelně je obracíme a potíráme směsí a marinádou. Slanina musí být příjemně křupavá. Závitky podáváme horké, obložené ledovým salátem nebo jinou listovou zeleninou a snítkami kopru. Pramen a foto: Špalíček receptů – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Potřebujeme: 450 g vepřové kýty 1 lžíci kukuřičného škrobu 2 lžíce světlé sójové omáčky 2 lžíce rýžového vína 4 lžičky hnědého cukru špetku mleté skořice 5 lžiček rostlinného oleje 2 prolisované stroužky česneku 2 nadrobno nakrájené jarní cibulky 4 lžíce švestkové omáčky 1 lžíci omáčky hoisin 150 ml vody trocha omáčky chilli • • • • • Na oblohu: švestky nebo mirabelky, nakrájené na čtvrtky • • • • • • jarní cibulku Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky. Kukuřičný škrob, sójovou omáčku, rýžové víno, cukr a skořici smícháme v misce. Plátky vepřového masa dáme do zapékací mísy a přelijeme připravenou marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme nejméně 30 minut v chladničce marinovat. V předehřátém woku rozehřejeme olej. Přidáme vepřové maso a opékáme je za stálého míchání 3–4 minuty dozlatova. Potom vmícháme česnek, jarní cibulku, švestkovou omáčku, omáčku hoisin, vodu a chilli omáčku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň, wok přikryjeme pokličkou a maso v omáčce zvolna vaříme 8–10 minut. Do woku nalijeme odloženou marinádu a maso s omáčkou povaříme ještě zhruba 5 minut. Hotový pokrm rozdělíme na předehřáté talíře, obložíme čtvrtkami švestek a kousky jarní cibulky. Podáváme s rýží. Pramen a foto: Špalíček receptů – Čínská kuchyně, Nakladatelství SLOVART vý švestkový nákyp Rýžo • 120 g změklého másla • 60 g práškového cukru • 1/2 lžičky Na náplň: 700 g švestek 100 g práškového cukru 1 lžíci kukuřičné mouky 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžičky mandlové esence 30 g oloupaných blanšírovaných mandlí šlehačku podle chuti • • • •• • • stkovo-mandlový flan Šve Potřebujeme: 175 g hladké mouky mleté skořice • •• •• • Postup: Připravíme si skořicové těsto: ve středně velké misce smícháme mouku, cukr a skořici, přidáme máslo a zpracujeme sypké těsto. Těsto rozmačkáme na dno a stěny kulaté formy o průměru 20 cm se snímatelným dnem. Troubu vyhřejeme na 190 °C. Připravíme si náplň: švestky rozpůlíme a pecky vybereme. Pak švestky nakrájíme na plátky. Plátky švestek dáme do velké mísy, posypeme cukrem, skořicí, kukuřiční moukou a mandlovou esencí a natřeseme. Pak plátky švestek uložíme na těsto ve formě a rovnoměrně je posypeme mandlemi. V troubě pečeme 45 minut, až bude těsto zlatavé a švestky měkké. Koláč necháme vychladnout ve formě. Opatrně odstraníme obvodovou část formy a koláč přeneseme na podnos. Podáváme naporcovaný; podle chuti ozdobíme šlehačkou. Pramen a foto: Dezerty a cukrovinky, Nakladatelství SLOVART Potřebujeme: 350 g rýže 1 l mléka Špetku soli 20 g másla nebo rostlinného tuku 80 g práškového cukru 1 balíček vanilkového cukru 300 g švestek Citronovou kůru 3 vejce 30 g hrubé mouky 20 g práškového cukru do sněhu • • • • • • • • • • • Postup: Přebranou a omytou rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme. K vychladlé rýži přidáme máslo, vanilkový cukr, nadrobno nasekané švestky, strouhanou citronovou kůru, žloutky a všechno zamícháme. Do tuhého sněhu zašleháme cukr a společně s moukou ho zlehka přimícháme k rýži. Nákypovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme do ní rýži, vložíme do pekáče s vodou a v troubě pomalu upečeme. Upečený nákyp podáváme s ovocnou pěnou. Pramen a foto: Moučníky, Nakladatelství IKAR Švestky hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! Boh18, Brn22, Bru18, CT18, FM18, Ha18, Ho18, HrM18, Ji18, Jes18, Km18, Knv18, Op18, OvP18, OZa22, Svi18, Su18, Tb18, UB18, UH18, Vys18, Vse18, ZA18 / AMO22, AVY22, AJV22, CB22, CK18, JH18, Kla22, Pis18 / - Dc18, DK18, Jic18, JN18, Chru18, Lb18, NB18, Ny18, Par18, Tu18, RL18 / Do18, Kt18, Rok18, So18, UL18, Zat18 / -