Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - mořský vlk

Platnost od 31.7. do 27.8.


Epikure - mořský vlk - strana 13










     

Epikure - mořský vlk - strana 13

D omácí výroba hamburgeru není nijak složitá. Pokud ho připravíte z kvalitního masa a upečete na grilu, můžete se těšit na šťavnatou lahůdku, chutí i  obsahem bílkovin srovnatelnou se steakem. Takový pokrm rozhodně nemá nic společného s fast foodem! Výhodou hamburgeru je nižší cena a snazší příprava. Jeho konzumace díky namletí svaloviny nedělá potíže ani starším osobám, které s ukousnutím tužšího steaku často zápasí. Kulinární začátečníci navíc neriskují problémy s odhadem správného propečení při zachování optimální křehkosti masa. SÁZKA NA KVALITU Některé recepty na hamburger vycházejí ze surovin odpovídajících přípravě sekané či karbanátků, což není správné. Základem pravého šťavnatého hamburgeru je kvalitní vyzrálé mleté maso zcela bez přísad. Můžete ho koupit v  MAKRO, nebo připravit doma z  libovějšího kousku, např. z  plecka či zadního hovězího. Před mletím odstraňte blány a šlachy. Pak stačí maso namlít, vytvořit kulatý tvar a po chvilce odpočinku mohou hamburgery putovat na gril. Pro grilování platí stejné zásady jako u steaků – po upečení je nechte chvíli odpočinout na chladnější části grilu. Navíc byste měli s  masem zacházet šetrně jak při mletí, tak při míchání a tvarování placek, aby zůstalo nadýchané. Grilujte 5–7 minut z obou stran na grilovací mřížce potřené olejem, mistři kuchaři radí častěji obracet. Při mletí netlačte maso do mlýnku příliš vellvelekou silou, mletá surovina by byla mazlavá. Mleté maso je mnohem choulostivější než steaky, proto je nutné skladovat je krátce a v chladu. Hovězí přední bez kosti • kuchyňská úprava • kategorie skotu: býk • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Chystáte-li hamburgery pro větší společnost, můžete je naskládat na sebe a  proložit čtverečky pečicího papíru, aby se neslepily. Hromádku hamburgerů zakryjte fólií na potraviny nebo alobalem a uložte do chladničky. 139,90 160, 89* VRSTVENÍ MÁ ŘÁD! Pořadí vrstev v  opečených houskách je důležité. Maso s  omáčkou či restovanou cibulí by mělo být dole, aby se šťáva po stlačení vsákla do housky a nevytekla po salátu na hostův oděv. Hovězí falešná svíčková • původ: Nizozemsko, Německo • vakuově baleno • bal.: cca 2 kg • cena za 1 kg Bulky na hamburger 162,90 187, 3,00 3, 34* • bal.: 4× 50 g, 6× 40 g, 2× 60 g • cena za 1 ks od Správně připravený hamburger má být tak vysoký, aby se vešel do úst a dal se případně ukrojit, aniž by se na talíři rozsypal. Do hamburgeru patří majonéza (máslo), šťavnaté maso doplněné topingem, sýrem či slaninou a  křupavý salát (plus okurka, rajče apod.), případně plátek vejce uvařeného natvrdo. 45* 13 cE1317_12-15.indd 13 17.7.13 16:43