Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - mořský vlk

Platnost od 31.7. do 27.8.


Epikure - mořský vlk - strana 15










     

Epikure - mořský vlk - strana 15

BIZON JEHNĚ DIETNÍ BIZON Někdejší volně žijící vládci severoamerických prérií byli v 19. století téměř vyhubeni přistěhovalci, ale dnes je lze potkat i v Evropě. Nenáročná zvířata dobře snášejí vedro i chlad Charolais hamburger • obsah masa: 98 % • původ: Německo • bal.: 6× 200 g • cena za 200 g MRAŽENÉ Irish Angus hamburger • obsah masa: 98 % • původ: Německo • bal.: 6× 200 g • cena za 200 g MRAŽENÉ a mohou strávit celý rok venku. Živí se pouze trávou, senem a  obilím, jejich maso má proto v  porovnání s  hovězím méně tuku i cholesterolu, ale více bílkovin a minerálních látek. Lehce ořechovou chutí je blízké hovězímu i  zvěřině, je však křehčí a griluje se kratší dobu, jinak by se vysušilo. KŘEHKÉ A ZDRAVÉ JEHNĚČÍ Zajímavým kulinárním zážitkem může být hamburger z irského jehněčího, tedy z  masa pocházejícího z  ovcí do jednoho roku věku. Někteří producenti toto maso dělí podle stáří jehňat do dalších dvou kategorií – z jehňat mléčných (do 6 měsíců) a  starších krmných. V  obou případech je maso křehké a jemně vláknité s minimem bělavého tuku. Typické aroma je slabší než u masa z dospělých ovcí a závisí na složení krmiva a druzích bylin vyskytujících se na pastvě. Konzumací jehněčího získáváte především vitaminy skupiny B, vitamin A  a  C a  řadu důležitých minerálů. Díky tomu tento druh masa patří mezi produkty zdravé výživy. Irské jehněčí hamburger • obsah masa: 98 % • původ: Německo • bal.: 6× 200 g • cena za 200 g MRAŽENÉ Bizon hamburger • obsah masa: 98 % • původ: Kanada • bal.: 6× 200 g • cena za 200 g 84,90 97, MRAŽENÉ Wagyu hamburger MRAŽENÉ • obsah masa: 98 % • původ: Německo • bal.: 6× 200 g • cena za 200 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH chovají výhradně pro maso. Mají bílou až smetanovou barvu, světlé kulaté rohy, vysoké čelo a  širokou tlamu. Typická je také mohutná a silná kostra a výrazné osvalení – dospělé krávy dosahují hmotnosti 750 kg, býci přes 1200 kg. Dobytek odchovaný a  poražený přímo v  oblasti Charolais může od roku 1983 nést označení původu „Charolais Terroir Label Rouge“. Důležitá je také strava – kromě trávy z  rozlehlých pastvin smějí být zvířata s  označením původu krmena pouze senem, kukuřicí nebo zbytky z  lisování rostlinného oleje. Dobré životní podmínky skotu se odrážejí i  na kvalitě masa, pro něž je typický vysoký obsah svaloviny a nižší podíl tuku. Dobře uzrálé a  odleželé maso je velice křehké, velmi dobře stravitelné, s jemnou chutí a hebkou strukturou. 64* 90 62, 33* 72, 90 62, 33* 72, 90 52, 84* 60, 104,90 120, 64* 15 cE1317_12-15.indd 15 17.7.13 12:44