Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - mořský vlk

Platnost od 31.7. do 27.8.


Epikure - mořský vlk - strana 6










     

Epikure - mořský vlk - strana 6

Ryby FILET Z MOŘSKÉHO VLKA 1 2 3 4 5 6 1. Nůžkami odstřihněte hřbetní ploutev s ostny, abyste zabránili zranění při další manipulaci s rybou. 2. Vroubkovaným nožem čistě oddělte rybí hlavu od těla. Francouzský název „loup de mer“ r“ svádí k záměně s vlkoušem (angl. Catfish, gl Catfish atfi něm. Seewolf, což v  překladu znamená právě mořský vlk). Tato ryba nedosahuje špičkové kvality mořského vlka (angl. Seabass, něm. Wolfsbarsch). Narazíte-li tedy v obchodě na filety označené „filet de loup“ s překvapivě nízkou cenou, je to zaručeně vlkouš. Mořský vlk se filetuje jen zřídka, případně lze jeho filety snadno poznat. 3. Rozřízněte rybu podélně přímo u hřbetní ploutve, začněte pod horním filetem a nad páteří, krájejte směrem dolů. 4. Stejným způsobem odřízněte dolní filet a pomocí vykosťovacích kleští nebo pinzety vytáhněte zbývající velké kosti. 5. Vložte nůž na konec filetu, ten pevně uchopte a jeďte nožem co nejopatrněji podél filetu tak, abyste stáhli kůži. 6. Filety mohou být připraveny a podávány i s kůží, což dodá jídlu typický vzhled, kůže je navíc velmi chutná. Předem je však potřeba odstranit šupiny. Vlk mořský kuchaný • lat.: Dicentrarchus labrax • vel.: 250–550 g/ks • původ: Řecko, chov • cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Vlk mořský kuchaný • lat.: Dicentrarchus labrax • vel.: 250–550 g/ks • původ: Chorvatsko, chov • cena za 1 kg 239,00 274, 85* 6 cE1317_02-07.indd 6 – NEKUCHANÝ – U TĚCHTO VELKOOBCHODNÍCH STŘEDISEK POUZE NA OBJEDNÁVKU: ÚSTÍ NAD LABEM, Č. BUDĚJOVICE, PLZEŇ, LIBEREC Vlk mořský BIO • lat.: Dicentrarchus labrax • vel.: 300–500 g/ks • původ: Řecko, chov • cena za 1 kg 289,00 332, 35* 00 279, 85* 320, EPIKURE 17.7.13 12:42