Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - mořský vlk

Platnost od 31.7. do 27.8.


Epikure - mořský vlk - strana 7










     

Epikure - mořský vlk - strana 7

3× SKVĚLÁ ÚPRAVA Pevné bílé maso mořského vlka má málo kostí. K  dispozici je po celý rok (hlavní sezona trvá od března do prosince), ale stejně jako jiné mořské ryby bývá nejchutnější v  zimě. Spolu s  nevšedním chuťovým zážitkem vaše tělo získá množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu. ZDRAVÁ POCHOUTKA Pravidelnou konzumací této mořské ryby prospíváte svému nervovému a imunitnímu systému, kostem, zubům, ledvinám i  srdci. Navíc se nezatěžujete nadměrným množstvím kalorií (97 kcal/100 g). Z  nespočtu vynikajících pokrmů vám představíme tři nejzajímavější: VAŘENÝ VE VÝVARU Jednoduché a  zajímavé je dušení celého mořského vlka v  troubě ve vývaru s  trochou bílého vína. Tento způsob přípravy zachová výtečné rybí aroma a  chuť jemného bílého masa se při něm plně rozvine. Gastronomickou kreaci můžete završit kouskem másla nebo vhodně zvolenou omáčkou. MARINOVANÝ NA GRILU V SOLNÉ KRUSTĚ Grilovaný marinovaný mořský vlk vás nadchne snadnou přípravou a vynikající vůní. Olej použitý k marinování byste měli přizpůsobit vysoké kvalitě ryby. Dobrý olivový olej totiž podtrhne výtečné rybí aroma. Obzvlášť vhodný je produkt s bylinkovou nebo ovocnou příchutí, které doplní rybí chuť vlastními akcenty. Jemnější oleje se chuťově drží spíš v pozadí. Pečení v solné krustě je zvlášť šetrný způsob přípravy. Žár na maso nepůsobí přímo a šťáva z něj nemůže uniknout. Výsledkem je lahodně měkký mořský vlk. Na solný obal se nejlépe hodí hrubozrnná mořská sůl nejvyšší kvality. Rybu nezbavujte šupin, její kůže díky tomu zůstane neporušená a do masa se dostane jen tolik soli, kolik je k ochucení zapotřebí. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU KUCHANÝ Vlk mořský • lat.: Dicentrarchus labrax • vel.: 1–3 kg/ks • původ: Francie • lov na udici • cena za 1 kg 749,00 861, 35* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Vlk mořský • lat.: Dicentrarchus labrax • vel.: 1–2 kg/ks • původ: Francie • lov do sítě • cena za 1 kg 669,00 769, 35* U TĚCHTO VELKOOBCHODNÍCH STŘEDISEK POUZE NA OBJEDNÁVKU: ÚSTÍ NAD LABEM, OLOMOUC, LIBEREC, ZLÍN Vlk mořský filet • lat.: Dicentrarchus labrax • vel.: 70–120 g/ks • původ: Řecko, Chorvatsko, chov • cena za 1 kg 479,00 550, 85* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH KUCHANÝ 7 cE1317_02-07.indd 7 17.7.13 12:43