Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny - hot dog...

Platnost od 31.7. do 13.8.


Čerstvé potraviny - hot dog... - strana 15










     

Čerstvé potraviny - hot dog... - strana 15

Pečené uzené koleno s fenyklovo-jablečným salátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Uzené koleno s kostí chlazené Horeca Select Hřebíček Horeca Select Nové koření Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Bobkový list Sůl kamenná Cibule žlutá Salát: Fenykl čerstvý Cibule bílá Sůl Fleur de Sel Olivový olej extra panenský Jablka Granny Smith RIOBA Cukr třtinový, bílý Citron (na šťávu) Salát frissé 7500 g 1g 1g 3g 0,5 g 5g 300 g 651,75 Kč 0,47 Kč 0,41 Kč 1,05 Kč 0,62 Kč 0,02 Kč 4,17 Kč 900 g 400 g 6g 300 g 1000 g 100 g 150 g 50 g 53,91 Kč 15,96 Kč 3,00 Kč 35,94 Kč 79,90 Kč 4,77 Kč 6,89 Kč 2,82 Kč Cena za jednu porci** : 86,17 Kč Obtížnost: 1½ h Pracovní postup: Tipy kuchaře: 1. K uzenému kolenu se jablka a fenykl velmi hodí, je to příjemná změna od chleba, hořčice a nakládaných beraních rohů. 2. Cukr si vždy svařte do sirupu 1:1, abyste pak nemuseli čekat při přípravě salátu, než se cukr vstřebá a rozpustí. Takto si nejen urychlíte práci, ale vyhnete se případným nerozpuštěným krystalům. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO CZ Fenykl 90 86, 99,94* cF1317.indd 15 Bavorské uzené koleno cena za 1 kg 90 55, 64,29* původ: Itálie bal.: karton 5× 500 g cena za 500 g při koupi kartonu 90 10, 12,54* Cibule kuchyňská žlutá vel.: příčný průměr 40/60 mm bal.: síť 25 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. velkoobchodním n archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou indikativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava kolena: Uzené koleno i s kostí uvaříme doměkka v lehce osolené vodě s cibulí a veškerým kořením. Přibližně po 1 hodině vyjmeme doměkka uvařené koleno a necháme je vychladnout. Vývar použijeme na přípravu dalších pokrmů. Kolena dále rozpékáme při teplotě 180 °C, až se vytvoří křupavá kůrka. Lehce dosolíme. • Salát: Fenykl nakrájíme na hodně tenké plátky, které namočíme do studené vody s ledem a citronem, aby nezčernal. Z olivového oleje, citronové šťávy, cukrového rozvaru (svařený cukr s vodou 1:1) a soli si v misce vymícháme emulzi. Těsně před podáváním (servisem) vyjadřincujeme porci jablek a nakrájíme je na plátky. Bílou cibuli nakrájíme na tenké nudličky, frissé salát pečlivě natrháme na jemné kousky. Porci salátu promícháme v misce s připravenou emulzí a servírujeme na talíř. • Servírování: Na talíř přeložíme rozpečené uzené koleno, lehce je osolíme a doplníme čerstvě zamíchaným fenyklovo-jablečným salátem. 15 17.7.13 12:47