Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Těšíme se do školy

Platnost od 1.8. do 7.8.


Těšíme se do školy - strana 5










     

Těšíme se do školy - strana 5

Pultový prodej Brie – král sýrů Brie Maubert 60% t. v. s 100 g Balkánský salát 100 g 19,90 90 11, Na mírovém vídeňském kongrese na konci Napoleonských válek byla uspořádána soutěž, který sýr je nejchutnější. Titul král sýrů vyhrál brie, což bylo komentováno: „Francie ztratila válku, ale jedním sýrem dobyla svět.“ Brie je sýr, vyrobený z kravského mléka. Na povrchu má bílou plíseň a uvnitř je těsto velmi měkké až krémové konzistence.Vyniká jemnou pikantní chutí. Doba zrání je 10 dnů. K tomuto sýru je vhodné víno bílé polosuché (Chardonnay) nebo lehké víno červené (Pinot Noir). Alexander Dumas, autor Tří mušketýrů, končil prý každý oběd a večeři kouskem brie. Pařížský salát 100 g 90 6, Nabídka sýrů rozmanitých chutí. Eidam 20 % t. v s. 90 90 Zelný salát s řeckým jogurtem 7, 100 g 9,90 Závitky v rosolu 100 g 90 8, Goldsteig Ementál 45% t. v s. vyznačuje se vláčnou konzistencí, má nasládlou chuť s ořechovým podtónem a smetanově nažloutlou barvu, je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení 100 g Rybí jehla 100 g 90 13, 90 24, Ryby a bylinky Ryby a bylinky jsou dobří kamarádi. Žádný jiný recept není tak jednoduchý a zároveň tak chutný. Stačí vzít čerstvou rybu, potřít ji čerstvými bylinkami, pokapat olejem, osolit a dát do trouby. Výsledek vždy stojí za to. Nejlépe se k rybám hodí následující bylinky: 13, polotvrdý sýr, patří k tradičním druhům přírodních sýrů, u nás je hojně používán na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení 100 g Jihočeská Niva 50% t.v s. 16,90 14,90 přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chemických přísad 100 g 19,90 19,90 Gran Spicco 32% t. v s. tvrdý sýr typu parmazán z kravského mléka, doba zrání 12-15 měsíců, vhodné červené víno, sekt 100 g Lovecký sýr 47 % t. v s., 36,90 19,90 s česnekem, s pepřem polotučný sýr původem z Litvy je obalen ve speciální směsi koření, pepři nebo má česnekovou příchuť, jeho chuť nejvíc vynikne při přímé konzumaci 100 g Tymián: Pokud si při výběru bylinek nejste jistí, rozhodně po něm sáhněte. Čerstvým naplňte vnitřek ryby před grilováním či zapékáním nebo ho přidejte do marinády. Rozmarýn: Velmi aromatická bylina vyžaduje opatrné zacházení. Vynikne nejlépe při vaření, dušení nebo pečení. Bazalka: Tepelně ji neupravujeme a přidáváme ji do pokrmů jako finální tečku. Koriandr: Posypeme jím rybu před grilem nebo ho před koncem opékání vsypte do směsi ryb a zeleniny.“ 5