Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Domácí potřeby

Platnost od 1.8. do 7.8.


Domácí potřeby - strana 24










     

Domácí potřeby - strana 24

inzerce ABECEDA REGIONÁLNÍCH LNÍCH SPECIALIT Vepřové na kantonský způsob P Všechny novinky ve Vašem e-mailu! Chcete mít pravidelně každý týden přehled o všech novinkách z pohodlí Vašeho domova? Stačí vyplnit jednoduchý formulář na našich webových stránkách a každý čtvrtek se můžete těšit na pravidelnou dávku informací z Kauflandu! www.kaufland.cz/ newsletter Nebo jednoduše oskenujte QR kód Vaším chytrým telefonem. odle znalců má Čína až 8 skupin různých k h ň J d h kuchyň. Jednou z nich, ne-li nejznámější, je také Kantonih li j á ější j t ké K t ská kuchyně, jejíž kolébkou je jih této obrovské země. Kantonská kuchyně se vyznačuje svou nasládlostí, která ráda kontrastuje s kyselostí. Kromě toho jsou vyznavači kantonské kuchyně „vysazení“ na totální čerstvost jak masa, hub, tak také ovoce a zeleniny. V případě koření se spokojí jen s prvotřídní kvalitou. Také proto v nejdražších čínských restauracích nalezneme právě kantonskou kuchyni. Kantonská kuchyně je také rafinovaná v tom, že jídla vypadají hodně hutně, ale opak je pravdou. Důkazem buď také recept, který uvádí kniha Nízkotučné recepty. Potřebujeme: • 600 g vepřového masa bez tuku • 2 lžíce tmavé sójové omáčky • 2 nakrájené jarní cibulky • 2,5 cm čerstvého zázvoru, nakrájeného nadrobno • 1 lžičku pasty z fermentovaných sójových bobů – pasty miso • 2 badyány • 1 lžíci čínského rýžového vína • 1 lžíci medu • 1 1/2 lžičky rýžového octa • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu • 1 lžíci vody Postup: Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během této doby je několikrát obrátíme. Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbývající med a ocet smícháme se lžičkou horké vody a touto glazurou potřeme maso. Pečeme je v troubě 10–12 minut (šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly musí být čirá). Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou. Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip. Pramen a foto: Nízkotučné pokrmy, Nakladatelství SLOVART Jedinečná příležitost INZERCE v našich novinách pro velké a střední firmy • po celém Česku - v nákladech 2 800 000 ks • • i po jednotlivých regionech • Volejte našeho regionálního zástupce 323 607 653, 603 983 196 Dotazy týkající se nabídky zboží a provozu OD rádi zodpovíme na bezplatné lince 800 165 894. Týdeník Kaufland do Vašich schránek Dálniční známky si můžete u nás zakoupit na oddělení INFO. AJV24 / – za obsah inzerce ručí zadavatel 32