Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Domácí potřeby

Platnost od 1.8. do 7.8.


Domácí potřeby - strana 8










     

Domácí potřeby - strana 8

RECEPTY Trochu vzpruhy se pstruhy! Potřebujeme: • 4 vykuchané a očištěné pstruhy • 2 lžíce slunečnicového oleje • 1 nadrobno nakrájenou malou cibuli • 50 g nasekaných pražených míchaných ořechů • nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého pomeranče • 2 lžíce pomerančové šťávy • 80 g strouhanky • 1 rozšlehané vejce • olej na potření • sůl a pepř • kolečka pomeranče na ozdobu kou ořechovou nádiv Pstruzi s Postup: Pstruhy potřeme solí a  pepřem na  povrchu i  v  břišní dutině. V rendlíku rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli doměkka. Rendlík odstavíme a do cibule vmícháme ořechy, pomerančovou kůru a šťávu a strouhanku. Přidáme tolik vejce, aby se nádivka spojila. Nádivku rozdělíme na  4 stejně velké porce a  vložíme do  břišní dutiny ryb. Ryby potřeme olejem a  opékáme 10 minut po  každé straně. Během opékání ryby jednou obrátíme. Hotoví pstruzi musejí mít bílé a pevné maso a křupavou kůži se zlatohnědými proužky od mřížek roštu. Ryby přeneseme na  talíře a  obložíme kolečky pomeranče. Podáváme se salátem z  pomeranče a  řeřichy s  hořčicovou zálivkou. Zálivku připravíme ze 2 lžic pomerančové šťávy, 1 lžíce bílého vinného octa, 3 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky hořčice, soli a pepře. Pramen a foto: Špalíček receptů – Grilování a saláty na léto, Nakladatelství SLOVART Potřebujeme: • 4 očištěné pstruhy bez hlavy • 225 ml červeného vinného octa • 300 ml červeného vína • 150 ml vody • 2 bobkové listy • 4 snítky tymiánu • 4 snítky petržele, trochu navíc na ozdobu • tence nakrájenou kůru z 1 citronu • 3 šalotky, nakrájené na tenké plátky • 1 mrkev, nakrájenou na kolečka • 12 kuliček černého pepře • 8 hřebíčků • 85 g nakrájeného nesoleného másla • 1 lžíci nakrájené petrželové natě • 1 lžíci nastříhaných listů kopru • sůl a pepř nem v omáčce s citro Pstruh m a červeným víne Postup: Povrch i  vnitřek ryb opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou a  narovnáme je v  jedné vrstvě do  nekovové nádoby. Do rendlíku nalijeme ocet, přivedeme k varu a vroucím octem ryby přelijeme. Odložíme a  necháme 30 minut marinovat. Víno a  ocet nalijeme do  hrnce, přidáme bobkové listy, snítky tymiánu a  petržele, citronovou kůru, šalotky, mrkev, pepř a  hřebíčky a  osolíme a  opepříme. Při nízké teplotě přivedeme k varu. Mezitím slijeme marinádu ze pstruhů. Ryby rozložíme na dno velké pánve a přelijeme přecezenou vinnou směsí. Zakryjeme pokličkou a dusíme při nízké teplotě 15 minut, až změknou. Neobracíme. Lopatkou nebo nožem na ryby přendáme pstruhy na talíře a udržujeme teplé. Tekutinu v pánvi přivedeme opět k varu a vaříme tak dlouho, až se odpaří asi na tři čtvrtiny. Postupně po kouskách vešleháme máslo; šleháme, až se rozpustí. Vmícháme nakrájenou petrželovou nať a kopr, ochutnáme, a je-li třeba, osolíme a opepříme. Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petržele a ihned podáváme. Pramen a foto: Velká italská kuchařka, Nakladatelství SLOVART Brn8, OZa8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - MB8 / -