Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 14.8. do 27.8.


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

13 4:43 PM Tajemst vím ní chu jsou k valit úspě suroviny! Carpaccio z chobotnice Suroviny: • • • • • • 1 kg chapadla chobotnice 2 ks citron 5 g čerstvé oregáno 1,5 dcl kvalitní olivový olej sůl + bílý pepř dle chuti 1 ks finger limes – australské limetky Příprava chobotnice: Čerstvá chapadla očistíme, pečlivě omyjeme a osušíme. Na čistém prkénku nakrájíme porce chobotnice zhruba o délce 10 cm. Marinádu připravíme smícháním kvalitního olivového oleje, čerstvé citronové štávy, sekaných bylinek, pepře a soli. Chapadla chobotnice s marinádou cF1318_01-16.indd 15 8605_MAKRO_Horeca_Recepty_200x280.indd 1 promícháme, zavakuujeme do sáčku a dáme odležet do lednice na několik minut. Na plotnu připravíme hrnec s vodou, kterou zahřejeme. Do horké vody (82–86 °C) vložíme pytlíky vakuované chobotnice a pomalu táhneme ve vodní lázni. Chobotnici necháme táhnout cca 6 hodin. Chobotnici vyndáme a zchladíme v ledové vodě. Takto připravená chobotnice je také výborná ke grilování. Z tenčích konců chapadel lze připravit osvěžující letní salát, např. s pikantním pomerančovým dresinkem. Příprava carpaccia: Rozbalená chapadla osušíme. Širší kousky chapadel tence krájíme a klademe na talíře. Dochutíme mořskou solí Maldon, olivovým olejem, čerstvě mletým bílým pepřem a citrusovým kaviárem z australské limetky. Daniel Bukowski NH hotel, Praha 31.7.13 13:03 30.7.13 15:08