Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online :

Platnost od 22.8. do 28.8.


 - strana 8










     

- strana 8

RECEPTY Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je… Potřebujeme: • 2 camemberty (80–100 g) • hrst strouhanky • hrozen bílého vína • malou hlávku čekanky salátové červenolisté (radicchio) • 2 vejce • 50 ml bílého vína • 3 polévkové lžíce mouky • ½ polévkové lžíce cukru • 3 polévkové lžíce másla • koření ý camembert ým vínem Smažen aným hroznov s glazov Postup: Camemberty nakrájíme na 8 kousků. Obalíme je v mouce, ponoříme do rozšlehaného vejce a obalíme strouhankou. Opět kousky vložíme do nově vyšlehaného vajíčka a obalíme strouhankou (opětovným obalováním se vytvoří pevnější obal a  sýr při smažení tak rychle nevytéká). Kousky camembertu rychle osmažíme ze všech stran dozlatova na pánvi, na které jsme roztopili 2 polévkové lžíce másla. Sýry osušíme papírovými ubrousky a udržujeme při teplotě 50 °C (např. v mikrovlnné troubě). Otrháme jednotlivé bobule hroznového vína a omyjeme je. Povaříme 1 polévkovou lžíci másla, cukr a bílé víno. Do vzniklého sirupu vložíme bobule a povaříme je asi 1 minutu. Aby měl sirup výraznější chuť, můžeme jej ochutit nahrubo mletým černým kořením. Z čekanky odstraníme vnější listy. Srdíčko rozkrájíme na malé kousky, krátce opláchneme ve vlažné vodě (tím se vyplaví hořké látky), poté opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Na talíře položíme nenakrájené listy čekanky, na ně několik glazovaných bobulí a kousků camembertu. Nakrájenou čekanku, zbylé bobule a sýry napíchneme na párátka a umístíme také na talíře jako špízy. Pramen a foto: Varíme pomaly, rýchlo, rýchlejšie, Nakladatelství IKAR Potřebujeme: • lístky máty • 250 g citronového rosolu • 450 g měkkého plnotučného sýra • 300 ml sladké smetany • nastrouhanou kůru a šťávu ze 2 větších citronů • 120 g bílého hroznového vína • 350 g tmavého hroznového vína roznové víno olu H citronovém ros v Postup: Dvě lžíce mátových lístků nasekáme nadrobno a odložíme. Většinu balíčku citronového rosolu rozpustíme ve 150 ml vroucí vody. Tekutý rosol rozmixujeme společně se sýrem, sladkou smetanou, citronovou kůrou a  šťávou a  mátovými lístky. Hmotu vlijeme do dortové formy s  průměrem 20 cm, přikryjeme a dáme asi na hodinu do chladničky. Mezitím ve středně velké misce rozpustíme zbylou část rosolu v 600 ml vroucí vody. Necháme vychladnout, ale ne příliš dlouho, aby rosol příliš neztuhl. Všechny bobule bílého vína a 120 g bobulí tmavého vína rozkrájíme podélně na poloviny. Zbylý hrozen tmavého vína rozdělíme na několik menších hroznů a odložíme je do chladničky. Vezmeme formu z chladničky a rozpůlené bobule pokládáme do sýrové hmoty do tvaru hroznu a nakonec vše opatrně polijeme citronovým rosolem tak, aby nebyly hrozny zality úplně. Formu přikryjeme a dáme do chladničky na 20 minut. Zbylou část rosolu necháme při pokojové teplotě a posléze jí polijeme dezert, který krátce vytáhneme z chladničky. Opět vše přikryjeme a dáme do chladničky na 3 hodiny. Dostatečně vychlazený a tuhý dezert vyjmeme z formy a podáváme. Náš tip: Dezert podáváme na podnose s podstavcem a po obvodě ho ozdobíme drobnými hrozny tmavého vína s lístky máty. Pramen a foto: Dezerty a cukrovinky, Nakladatelství SLOVART Brn8, OZa8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - Hrozno bílé hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! MB8 / #