Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Pleny, obuv

Platnost od 22.8. do 28.8.


Pleny, obuv - strana 5










     

Pleny, obuv - strana 5

Pultový prodej Sýr je bratrem vína. Stejně jako víno ani sýr nikdy není stejný. Milujete sýry? Pak máte z čeho vybírat. Pokud si nejste jisti, jaké víno k jakému sýru se hodí nejlépe, stačí dodržet pár základních pravidel a nezmýlíte se. Neexistuje sýr, ke kterému by se nehodil nějaký druh vína. Neexistuje ale ani univerzální víno hodící se ke všem druhům sýra. Existuje však mnoho tradičních a ověřených kombinací. Obecně platí zásada, že k sýrům jemné chuti podáváme bílá vína, červenými víny zapíjíme sýry chuti výrazné. Dále čím výraznější a intenzivnější je chuť sýra, tím intenzivnější a plnější by mělo být víno. Ale záleží jen na vašich chuťových pohárcích, jaká kombinace je ta správná. Hermelínový salát 100 g Zavináče 100 g 90 10, 90 10, Švejkův salát 100 g 90 6, Sýr ementálského typu 45 % t. v s., 45 % t. v s. uzený, 20 % t. v s. má nasládlou chuť s ořechovým podtónem je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení, doporučujeme k bílým vínům Ryzlink, Rulandské nebo Pálava 50 Sýrová pomazánka s česnekem 12, 100 g 90 13, Jihočeská Niva 50% t. v s. přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chemických přísad 100 g Buche Affinee 45% t. v s. zrající měkký sýr z kozíko mléka s bílou plísní, vhodný k bílému vínu, 100 g 14,90 19,90 34,90 18,90 100 g Halibut filet 100 g 90 39, Koliba 33 % t. v s. polotvrdý, nezrající pařený uzený sýr, je vyroben z kravského mléka, 100 g Horácký sýr Kreveta vařená. Krevety se v chlazeném stavu dováží již uvařené, čímž se mnohonásobně prodlouží jejich trvanlivost. Maso krevet totiž bohužel velmi rychle podléhá zkáze (nevařená kreveta se začne kazit po 24 hodinách od vylovení). Krevety vařené neloupané pocházejí většinou z farmových chovů. Většinu druhů je potřeba jen vyloupat. Odlomíme hlavičku, pak krevetu opatrně vyloupneme akrevetahřbet na horní straně zlehka nařízneme, abychom mohli odstranit nakonec tmavé střívko uvnitř. Poslední článek a ocasní ploutvička se většinou nechávají neoloupané – kreveta se tak dobře drží. 30 % t. v s. polotvrdý sýr, má nasládlou až sýrově mandlovou chuť, má bohaté dírkování vyvolané propionovým kvašením, hodí se hlavně k ovocným červeným vínům 100 g 19,90 14,90 18,90 Kreveta vařená 44,90 Kč / 100 g 5