Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 28.8. do 10.9.


Čerstvé potraviny - strana 17










     

Čerstvé potraviny - strana 17

Tajemst vím ní chu jsou k valit úspě suroviny! Tvarohový koláč s malinami Suroviny: 1. vrstva 2. vrstva 3. vrstva Postup: Dort připravíme do formy o velikosti 20 cm, která nám postačí na 12–14 porcí. Skládá se ze tří vrstev. cF1319.indd 15 1. vrstva: Sušenky rozdrobíme nebo nastrouháme, smícháme s rozpuštěným máslem a směs natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Takto dáme do trouby rozehřáté na 170 stupňů na 5 minut. 2. vrstva: Mezitím si v kastrůlku svaříme 200 g mražených malin do husta. Zatímco se maliny vaří a spodní vrstva peče, smícháme lučinu, tvaroh, vejce, vanilkový cukr a šťávu z citrónu a vše důkladně promícháme. Směs nalijeme opatrně na zapečenou první vrstvu a cik cak do vrstvy lžící rozprostřeme polovinu malin. Takto připravený koláč vložíme do trouby na 170 stupňů asi na 30 minut. 3. vrstva: Po vyndání z trouby necháme dort 5 minut zchladnout a poté ho celý poprášíme mletou skořicí. Na dort opatrně nalijeme poslední vrstvu ze smíchané zakysané smetany, soli a cukru. I do této vrstvy rozprostřeme zbylé maliny a opět zapečeme v troubě na 200 stupňů cca 8–10 minut. Tomáš Novotný Atriová restaurace Hejtmanský dvůr, Slaný 13.8.13 11:09